Кияни продовжують прискіпливо "інспектувати" роботу чиновників Кличка, щоразу знаходячи проколи та багате підгрунтя для можливих корупційних схем.

Інформацією щодо відновлення ліхтарів у Маріїнському парку поділився киянин Семен Широчин на своїй сторінці у Facebook.

"Продовжуємо викривати Київміськсвітло. Отже, що вдалося з'ясувати щодо ліхтарів у Маріїнському парку. 1. Вартість закупівлі іспанських ліхтарних стовпів з проектним терміном служби 25 років - понад 50 тисяч гривень за штуку. 2. Вартість реставрації оригінальних художньо цінних ліхтарних стовпів - 10 тисяч грн за штуку. Інформація отримана від Марина Соловйова (Marina Solovyeva) і базується на досвіді реставрації точно таких же стовпів біля історичного музею, які себе прекрасно почувають", - пише автор посту.

Киянин нагадує, що загальна реставрація всіх 6 історично цінних ліхтарних стовпів Маріїнського парку обійшлася б у 1 новий стовп (без урахування лампочки).

"Пам'ятайте, що там нам втирали про неможливість реставрації та багатомільйонну вартість виготовлення деталей? Для реставрації є все необхідне - прецедент, люди, заводи з необхідним обладнанням. Щоб відновити ліхтарі, потрібно виключно адміністративне рішення з боку КМДА. Департамент охорони культурної спадщини вже дав свою оцінку - демонтаж оригінальних ліхтарних стовпів порушив автентичність парку та не відповідає світовій практиці охорони культурних цінностей. Але Київраді вигідніше ставити нові ліхтарі, ніж займатися реставрацією старих. Тому вони всіма силами будуть чинити опір, вішати на вуха локшину про неможливість зварювання чавуну і т. д. І не забуваємо, у них на цей рік у планах знищення 167 опор на Голосіївському проспекті", - резюмував Широчин.
[/quote]

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Показати ще

Скріншот facebook

Публікація викликала шквал гнівних коментарів з боку киян.

"За брехню і розтрату державних коштів цих г*внюків потрібно притягти до кримінальної відповідальності", "Те, що ви описали, це як мінімум перевищення службових обов'язків, як максимум - корупція", "По всій країна епідемія "шабашок", - лютують кияни.

Скріншот facebook

Скріншот facebook

Нагадаємо, із ботанічного саду імені Фоміна у Києві "втекли" антикварні ліхтарі, які датуються 90-ми роками ХХ століття і були яскравою ілюстрацією історії столиці, адже це перші електричні ліхтарі, встановлені у місті.

Як повідомляв портал Знай.ua, львів'яни поспішають зробити покупки перед Різдвом - черги за м'ясними виробами на Привокзальному ринку буквально кілометрові і нагадують черзі за ковбасою в Радянському союзі.

Також портал Знай.ua писав, що у складі улюбленого продукту українців виявили небезпечні речовини. Журналісти з'ясували, з чого насправді зроблені сосиски, ковбаси і пельмені, які продаються на прилавках магазинів.