Гучна новина про "кулуарні дії" чиновників, яку вдалося дізнатися представникам активної громади Святошинського району Києва, за лічені години стала однією з найобговорюваніших подій серед місцевого населення. І вже невдовзі у місті може "вибухнути" низка акцій протесту. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

будівля КМДА

Жодного справжнього активіста: все це – для прикриття сумнівних розпоряджень

Як виявилося, формування по суті єдиного "важеля справедливості" та контролю дій чиновників відбувається у прихованому режимі.

"Днями дізналася, що за спинами і кулуарно в районі формується Громадська рада Святошинського району. На засідання, як завжди, активістів і людей з активною позицією не покликали і не запросили. А навіщо? Знову в раду проштовхують людей які роками сидять в Райдержадміністрації і з них віками формують громадську думку району. Громадська рада повинна бути дієвою і з людей з активною позицією у вирішенні питань району, а не кишеньковою для прикриття сумнівних розпоряджень і дій в районі!", – розповідає мешканка Святошинського району Світлана Яремчук.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

документи

Представники активної громади відзначають, що у такий спосіб місцева влада прокладає собі шлях до безконтрольного "поля дій".

"Таке формування ініціативної групи з 8 членів, до складу якої увійшло 4 співробітники адміністрації та 4 фіктивних представника "незалежної" громадськості, є недопустимим. Наприклад, одна з них Світлана Сова, яка має пряме відношення до процесу керування Комунальною організацією ЦСПК "Щасливе дитинство" з фінансуванням у майже 10 млн грн. Вже стає очевидним, що використовуватимуться старі "методи": адміністрація зможе проштовхувати сумнівні рішення, не маючи жодних важелів контролю. Цього не можна допустити", – зазначає Тарас Рибаченко, голова ГО "Об'єднана молодь майбутнього", голова тимчасової комісії з питань позашкільної освіти та безкоштовних спортивних секцій громадської ради при Святошинській райадміністрації.

Такої ж думки ще чимало мешканців району.

"Я думаю, що ці люди будуть самі вирішувати, кого вони хочуть бачити у списках Громадської ради. А треба щоб вирішував народ – потрібні ті, хто хоч щось зробив для району", – каже мешканка Святошинського району Олена Булгакова.

Протест профспілок на Майдані, фото Знай.uа

Створення нової "ручної" Громадської ради призведе до чергових забудов та занедбаності

Дана новина швидко розлетілася у соцмережах та здійняла хвилю обурень місцевих жителів.

"Наявність заздалегідь лояльних осіб до будь-яких намірів місцевої влади та поновлення у списках людей, які впродовж попереднього року дискредитували діяльність Громадської ради, – прямий факт створення недієвого та провладного органу. І замість того, аби контролювати дії чиновників та опікуватися проблемами жителів, в результаті ми отримаємо чергові забудови зелених зон та сумнівні реконструкції", – наголошує голова ГО "Об'єднана молодь майбутнього" Тарас Рибаченко.

Як один з дієвих методів протистояння дехто із місцевих активістів запропонував організувати масову акцію протесту.

Пропозицію вже підтримало чимало жителів району, пообіцявши обов'язково долучитися до акції. Тож вже невдовзі у Святошинському районі може назріти "гаряча" пора для місцевих чиновників.