Дороговартісна реконструкція київського парку в урочищі "Наталка" ризикує обійтися столичному бюджету у захмарну суму - у Кличка заявили, що розмір витрат, скоріш за все, сягне 160 мільйонів гривень.

Віталій Кличко, фото: Главред

Про це повідомляє видання KV, які провели власне журналістське розслідування щодо резонансної реконструкції.

До “Київзеленбуд” продовжує укладати договори на проведення реконструкції парку в урочищі “Наталка” на Оболоні. Наразі загальна вартість реконструкції вже перевищила 110 млн гривень, але столична влада має намір витратити ще 50 млн гривень.

"Це при тому, що в 2019 році аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) викрили “Київзеленбуд” в переплаті підрядникам до 50% від кошторису при реконструкції цього парку", - нагадують журналісти.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Реконструкція урочища Наталки може сягнути 160 мільйонів гривень, фото: KV

Журналісти з'ясували, що загальний кошторис реконструкції парку відпочинку в урочищі “Наталка” на Оболоні становить 118,9 млн гривень. Однак ця сума не остаточна – її планують збільшити.

“Сьогодні виникла необхідність виконання робіт по облаштуванню насосної станції для поливу зелених насаджень і облаштування сходів. Після розробки проектно-кошторисної документації вартість робіт на цьому об'єкті буде уточнена”, – повідомили в “Київзеленбуд”.

Проект реконструкції урочища Наталка в Києві, фото: Київзеленбуд

В кінці 2019 року столична влада після перерозподілу видатків столичного бюджету визначили, що кошторисна вартість реконструкції парку відпочинку в урочищі “Наталка” може скласти 169,4 млн гривень, - такі цифри зафіксовано у розпорядженні КМДА. Але чи збільшиться кошторис на 50,5 млн гривень, як пояснили журналістам в КО “Київзеленбуд”, поки не відомо: її затвердять тільки після отримання нового експертного звіту.

Віталій Кличко - фото Вести

Крім цього, для виконання робіт по озелененню ТОВ “Укрстройинжиниринг” уклав договір про наміри з субпідрядниками – КП по утриманню зелених насаджень Оболонського району Києва (структурний підрозділ ДО “Київзеленбуд”) і ТОВ “Розсадник рослин “Наталіс”.

З урахуванням останнього договору витрати на реконструкцію парку в урочищі “Наталка” з бюджету Києва складуть 110,7 млн гривень.

Нагадаємо, у Києві триває реконструкція зоопарку. Про це нагадав мер столиці Віталій Кличко, опублікувавши на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook відео годування хижаків.

Як повідомляв портал Знай.ua, із ботанічного саду імені Фоміна у Києві "втекли" антикварні ліхтарі, які датуються 90-ми роками ХХ століття і були яскравою ілюстрацією історії столиці, адже це перші електричні ліхтарі, встановлені у місті.