Киянам знову піднімуть оплату за холодну воду. Такий анонс озвучили в "Київводоканалі".

У компанії провели відкрите засідання, за підсумками якого було вирішено підвищити вартість холодного водопостачання та водовідведення у столиці в цьому році до 22,99 гривень за один кубометр води. При цьому ще не відомо, з якого числа почне діяти новий тариф.

На тлі того, що раніше у компанії "Київводоканал" анонсували підвищення тарифу на холодну воду до 27,5 гривень за кубометр води, новина про невелике зростання ціни виглядає позитивною.

Разом з тим, наразі кияни за лічильником платять 21,756 грн за кубометр води. В цей тариф входить водопостачання – по 11,54 гривні за кубометр, і водовідведення – за 10,212 гривень за кубометр.

В компанії підвищення тарифів аргументували необхідністю підвищення зарплат співробітників, зростання вартості електроенергії, паливо-мастильних матеріалів, великими витратами на матеріали, реагенти, опалення, оренду приміщень та іншими витратами.

Популярні новини зараз

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Нагадаємо, Харківводоканал звернувся до Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг з проханням збільшення тарифів на воду. Нацкомісія затвердила Харкову нові тарифи.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Верховній Раді запропонували дозволити окремим жінкам виходити на пенсію з 50 років.

Також портал Знай.uа писав, що у Києві завдяки новій формулі розрахунку вартості опалення сума у платіжках за грудень зменшилася на 22-23%.