Київ готується до боротьби із епідемією коронавірусу, з огляду на зафіксований випадок цього захворювання у Чернівцях. Про це написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook мер столиці Віталій Кличко.

«В Україні виявлений перший випадок захворювання на коронавірус… У Києві поки випадків цього вірусу не зафіксували. Але ми, розуміючи загрозу, повинні бути готові до такого виклику», - написав Кличко.

За його словами, у Києві вже підготували «бази в семи столичних лікарнях для госпіталізації пацієнтів з підозрою на коронавірус», з яких три - для дорослих, і ще три - для дітей. Одну лікарню готують для прийняття вагітних пацієнток.

Крім того, діятимуть «дві спеціалізованих бригади екстреної меддопомоги для транспортування осіб з підозрою на коронавірус», при цьому «всі швидкі дезинфікують двічі на день». Також дезінфікують увесь муніципальний транспорт столиці.

У школах та садочках щоденно контролюватимуть температуру тіла у дітей. В столичних аеропортах встановлять обладнання для проведення експрес-тестів на коронавірус.

Популярні новини зараз

На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні

Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект

Показати ще

Скрін, Facebook Віталій Кличко
Скрін, Facebook Віталій Кличко

Мер закликав киян не панікувати та звертатися до медиків у випадку підозри на захворювання.

«Дезінфікувати потрібно не тільки транспорт на балансі міста, а й зобов'язати, і контролювати маршрутки. Це теж громадський транспорт! Також дезінфікувати поручні в місцях загального користування, такі як вокзали, підземні переходи, метро, базари та інше», - пишуть коментатори.

«Підкажіть, будь ласка, куди саме телефонувати в разі виявлення ознак, схожих на короновірусні? Чи є якась окрема гаряча лінія? Бо як нема, то після кожного пчиху будуть обривати телефони невідкладної допомоги, так, що людей з реальною загрозою життю, яким би знадобилась швидка, чимало помре через перевантаження лінії», «Все-одно знайдуться люди, які сьогодні побіжать після новин по тв, прикупити пару вагонів гречки, цукру і макаронів», - вважають кияни.

Нагадаємо, в "Слуги народу" повідомили про спалах коронавіруса в Україні.

Як повідомляв портал Знай.uа, з'ясувалося, хто закидав камінням евакуйованих у Санжарах - на відео не чоловіки.

Також портал Знай.uа писав, що ворожий прийом у Нових Санжарах засмутив евакуйованих українців, які навіть подумати не могли, що в них полетять камені.