Схоже, після допущеного столичною владою порушення в перші дні введення карантинних обмежень і проведення сесії, попри заборону про масові зібрання у понад 60 осіб, депутати Київради вирішили привселюдно продемонструвати свою “єдність з народом”. Сьогоднішнє засідання однієї з Постійних комісій вперше було організоване просто неба, прямо на подвір’ї КМДА.

Депутати Київради - фото з Фейсбуку Володимира Левіна

Перетворилися на школярів: сидять на відстані і доповідають по черзі

Новачками у випробуванні нового формату стали члені Постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Популярні новини зараз

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Та от побачити у загальному порядку денному проєктів рішень, спрямованих на боротьбу із розповсюдженням коронавірусу, попри зростання кількості хворих, не вдалося.

На розгляді у комісії сьогодні: проєкти рішення «Про внесення змін до Міської цільової програми розвитку транспортної інфраструктури міста Києва на 2019-2023 роки», «Про внесення змін до Міської цільової програми «Здоров’я киян» на 2020 – 2022 роки», «Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2018–2020 роки» та ін.

Депутати Київради - фото з Фейсбуку Володимира Левіна

Можливо, вирішальним стане пленарне засідання?

Також нещодавно стало відомо, що чергове пленарне засідання Київради, де, можливо, будуть прийняті “антикоронавірусні” рішення. Про необхідність яких Знай.ua повідомили одразу кілька політиків.

Окрім гострого питання із забезпеченням медперсоналу і працівників комунальних установ гідним “захисним арсеналом” та закупівлі апаратів штучного дихання легень, існують і інші.

Олександрівська клінічна лікарня м. Києва - фото Знай.ua

“Зараз склалася ситуація, коли багато людей втратили роботу. Їх треба підтримувати, як це роблять в інших країнах, щоб людині дати якось вижити в ці кілька місяців. Малий та середній бізнес міська влада має теж якось підтримати. А в такому випадку 260 млн, озвучені Кличком, - це, взагалі, копійки. Якщо не вистачає коштів, у таких випадках потрібно перерозподіляти бюджет: зокрема, з благоустрою парків та скверів можна було б перенаправити - це вже додасть кілька сотень мільйонів. З бюджету у 60 млрд, за бажанням, можна було б виділити значно більше коштів”, - наголошує депутат Київради Прохор Антоненко.

Тож про подальший перебіг подій читайте на порталі Знай.ua.