У Києві, незважаючи на карантин, продовжують діяти церкви. Напередодні Великодня там спостерігається справжній ажіотаж – люди натовпами йдуть в храми. Про це повідомляють очевидці в соцмережах.

Наприклад, недільну службу з парафіянами провели в храмі УПЦ на Мостицькій, а також у Свято-Покровському соборі на Оболоні.

При цьому в церквах не особливо заботатся про безпеку – не носять масок, дезинфекцію не проводять, а ікони після поцілунку протирають сухими серветками.

Фото: "Апостроф"
Фото: Апостроф

«Зараз підуть цілувати ікони, а через тиждень - пандемія караул, уряд поганий, всі погані. А що на це скажуть служителі цих церков? Позбавити права на проповіді, тоді може подумають, а то всі переживають, що без данини залишаться», «А чого б церкви не закрити, як закрили бари і метро?!! Тобто без метро значить я виживу, а без церкви ось ну ніяк», «А точно можна на шашлички в ліс? Або якщо в храмі, то можна?», «Поспішають на зустріч з Богом в прямому і переносному сенсах», - обурюються кияни.

Популярні новини зараз

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

«Хто боїться і не вірить в Бога, той нехай і не ходить. А в супермаркети і транспорт значить можна (там же всі здорові і вірусу на них немає, особливо на поліцаях, які тисячі людей пропускають через себе). Якщо дух здоровий, то і тіло буде здорове і ніяка зараза не пристане», - вважають деякі.

Нагадаємо, коронавірус в супермаркетах — інфікований Борис Джонсон знайшов вихід.

Як повідомляв Знай.uа, Лукашенко знайшов "ліки" від коронавіруса — це краще трактора.

Знай.uа писав, гречка з автографом - українці висміяли показову "благодійність" Порошенка на карантині.