У четвер, 2 квітня, в Києві очікується сонячна і відносно тепла погода. Опадів не передбачається, зазначається на сайті Sinoptik.

В повітрі в цей день повисне температура 8-10 градусів тепла, а вночі буде трохи прохолодніше - до 6 градусів вище нуля.

У столиці України в цей день найтепліше було в 1990 році, коли в повітрі відчувався до 22,0 градусів тепла, а найхолодніше – у 1931 році, до 8,8 градусів нижче нуля.

за народним прогнозом погоди у цей день вшановували преподобний Евфросин Синозерский, а також свята мучениця Фотіна (Світлана). Прийнято було приділяти увагу лляною виробів – найкрасивіші рушники, підстилки і килими розвішували на парканах, переховували ними хвіртки і ворота, розміщували на гілках дерев.

В теплі роки на Фотины бували грози зі зливами, на вільхі відкриваються листочки. Птахи починають вити гнізда, готуються до продовження роду.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Якщо небо всипане дрібними зірками, скоро почнеться дощ. Якщо вогнище сильно димить і дим виїдає очі, варто чекати погіршення погоди. Сніг або дощ супроводжуються сильним теплим вітром – опади скоро припиняться, а повітря різко потеплішає.

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.