У зв'язку з карантинними заходами по коронавирусу в Києві було зупинено п'яту частину всіх будівництв. Про це повідомляє ProfiDOM.com.ua, посилаючись на заяву керівника з розвитку проектів компанії Citex Development Дар'ї Беді.

За її словами, далеко не всі забудовники готові зупинити роботи на своїх об'єктах навіть в умовах карантину, боячись злякати вимушеним простоєм своїх інвесторів. Разом з тим, близько 20% гравців на ринку змушені піти на такий крок, оскільки багато потенційні покупці зараз неактивні – перебувають у самозоляции на карантині.

За перший тиждень дії обмежувальних заходів у столиці більше половини будівництв тривали у звичайному режимі, близько 30% об'єктів продовжували роботи частково, а п'ята частина будівництв виявилася припиненою.

За даними директора з маркетингу РК Polaris Home&Plaza Анжеліки Саакян, зупинилося 25-35% столичних будівництв, проте багато забудовники намагаються продовжити активні роботи на майданчиках. Особливо актуально це для тих об'єктів, які були розпочаті в період з кінця 2019 року і на початку 2020 року.

Крім того, істотно знизилися продажі нерухомості – їх майже немає.

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Нагадаємо, що у Бельгії місцева мешканка заразила коронавірусом свою власну кішку.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в'їзд у Київ на час карантину через коронавірус поки не обмежать.

Також Знай.uа писав, що нардеп Дмитро Наталуха порівняв медиків під час пандемії коронавірус з солдатами під час війни, а також закликав українців не виходити з дому.