З 1 квітня для проїзду в столичному метро, ​​автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці почали діяти нові види проїзних квитків.Купити проїзний квиток можна за допомогою електронної картки Kyiv Smart Card синього кольору.

В розпорядженні КМДА № 399 від 05.03.2020 року йдеться про проїзні квиткі на певну кількість поїздок, безлімітні місячні проїзні квитки і так звані "туристичні квитки" з терміном дії від 24 до 72 годин і способи їх оплати.

Купити проїзний квиток можна за допомогою електронної картки Kyiv Smart Card синього кольору, поповнивши її від 1 до 50 поїздок. Користуватися ними можна на всіх видах наземного громадського транспорту і в метро протягом року з дати останнього поповнення. Вартість кожної поїздки диференціюється пропорційно їх кількості від 8,00 гривень до 6,50 гривень. На карту можна «записати» максимум 100 поїздок, при цьому одноразово може бути придбане не більше 50 поїздок.

Kyiv Smart Card, фото: bzh.life

Разом з тим, поїздки, придбані на пластикову безконтактну картку київського метрополітену до 31 березня 2020 року, діють до 31 березня 2021 року.

Вводиться також безлімітний квиток на проїзд в метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці з місячним терміном дії. Його повна вартість складе 1300,00 гривень або 650,00 гривень - на другу половину місяця. Крім того, 46 поїздок на місяць будуть коштувати 290,00 гривень і 145,00 гривень - на другу половину місяця; 62 поїздки - 390,00 гривень і 195,00 гривень в другу половину місяця; 92 поїздки - 575,00 гривень і 287,00 гривень в другу половину місяця; 124 поїздки - 770,00 гривень і 385,00 гривень в другу половину місяця.

Для гостей, які перебувають в столиці транзитом, вводиться в дію так званий туристичний квиток без обмеження кількості поїздок на всі види громадського транспорту і з певним терміном дії з моменту активації. Так, квиток на 24 години буде коштувати 100 гривень, на 48 годин - 150 гривень і на 72 години - 200 гривень.

карантинний проїзд, фото:Уніан


Для оплати проїзду пасажиру достатньо піднести електронний квиток до валідатора в салоні транспортного засобу або в пунктах пропуску київського метрополітену. За допомогою спеціальних пристроїв контролери перевіряти факт оплати проїзду.

Купити і поповнити Kyiv Smart Card можна в додатках KyivSmartCity і Приват24, в терміналах самообслуговування е-квитка, ПриватБанку, IBox, EasyPay, 2click, в Т-кіосках, на платіжному порталі Portmone, за допомогою Київстар СМАРТ.ГРОШІ і в касах на станціях київського метрополітену.

При відсутності Kyiv Smart Card оплатити разову поїздку можна, придбавши QR-код або паперовий квиток КП "Київпастранс". Паперові квитки старого зразка для одноразового проїзду трамваєм, тролейбусом, автобусом, фунікулером, міською електричкою будуть діяти до 1 липня 2020 року. Вартість разової поїздки складе 8 гривень.

Нагадаємо, з 23 березня громадський транспорт столиці перевозить виключно тих пасажирів, які їдуть на роботу на підприємства, що забезпечують критично важливі сфери життя міста та країни.

Крім того, пасажирам потрібен спеціальний квиток - пропуск, який вони отримати в установі, підприємстві або організації, де працюють.

Популярні новини зараз

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Киян змусять платити за транспорт по-новому

Як повідомляв портал Знай.ua, у Києві будівництво "померло" через коронавірус, бізнес терпить неймовірні збитки

Також Знай.ua писав, у Києві вигадали, як вижити без громадського транспорту