В ході останнього прес-брифінгу Віталія Кличка, що відбувся 22 травня, стало відомо, що подальша доля наступного етапу послаблення обмежень в столиці, а зокрема і запуск громадського транспорту у звичайному режимі, зараз під питанням. Причиною тому стала заява МОЗ про те, що Київ не відповідає належним критеріям. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

2 етап послаблень охопить лише кілька обмежень: в очікуванні дозволу від Уряду

Як відзначив голова КМДА, подальша доля наступного етапу послаблення обмежень в столиці зараз під питанням.

"Сьогодні Міністерство здоров'я України заявило, що Київ і ще 11 регіонів не відповідають критеріям послаблення другого етапу обмежень. З трьох критеріїв столиця не відповідає тільки одному – кількість хворих на 100 тисяч мешканців міста: визначена норма 12 хворих, а в Києві зараз 15 хворих на 100 тисяч людей. Щодо інших 2 критеріїв претензій немає – це заповненість стаціонарів лікарень не більше 50 % ліжок та кількість проведення ПЛР на кількість населення", – наголошує Віталій Кличко.

Віталій Кличко - фото з Фейсбуку, сторінка "Кличко-мер"

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

Як відзначив мер Києва, він звернувся до Уряду з проханням дозволити розпочати 2 етап послаблення, що критично необхідні місту і бізнесу – відновити роботу наземного громадського транспорту та торгових закладів до 1 тис кв м з 23 травня, а метро – з 25 травня.

"Ми чекаємо реакції Уряду, а місто завтра вранці проведе засідання комісії з надзвичайних ситуацій і ухвалить остаточне рішення, зважаючи на тижневу динаміку захворювань в столиці", – підкреслив голова КМДА.

Що ж стосується кількості нових хворих на коронавірус, то впродовж останніх кількох днів ситуація, м'яко кажучи, не покращувалася. Показники за минулу добу виявилися трохи нижчими.

"Кількість киян, у яких за минулу добу лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, зросла ще на 47 людей. Серед них – 9 медиків. Захворіли 22 жінки, віком від 19 до 86 років, та 23 чоловіка, віком від 19 до 76 років, та 2 хлопчики, яким по 9 та 10 років. До лікарень столиці госпіталізували 16 пацієнтів", – повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

Загалом, в столиці зафіксовано 2522 випадки інфікування коронавірусом, 58 людей померли, а одужало за цей час 338 осіб.

"Вартість не води, а віскі у нас в трубах!"

Втім, і без того, офіційні сторінки мера Києва у Фейсбуці продовжують рясніти коментарями обурень. До чисельних скарг щодо масового відключення гарячого водопостачання, про яке Віталій Кличко заявляв в ході одного з попередніх прес-брифінгів, додалася і його вчорашня обіцянка про недопущення подорожчання води в місті на 19 %, що мало відбутися вже незабаром.

"Не вірю. Тарифи на утримання з порушенням закону ви вже дозволили. Бо впливу не маєте. А тут вже все ок? Вплив є?", – пише автор одного з коментарів на сторінці "Кличко – мер" Олена Орда.

"За адресою Кирилівська, 152 уже 2 місяці, весь період карантину, немає циркуляції гарячої води. КП Київтеплоенерго киває на КП керуючу компанію, керуюча компанія - на КП Київтеплоенерго. Гарячої води немає. Є вже четверте звернення через УКЦ, сервіс 1557 не допомагає. Чи можна, зрештою, розібратися, де проблема і вирішити її?", – обурюється киянин Володимир Короленко.

Дехто ж з користувачів відверто заявляє про те, що ця обіцянка мера – "гра на публіку" перед місцевими виборами, що мають відбутися вже цієї осені.

"Соромлюся запитати, а комунальне підприємство, яким є Київводоканал, перед публікацією оголошення про намір підняти тариф не погодило цей крок з мерією?! Або, це така гра на публіку в злого і доброго поліцейського напередодні місцевих виборів?", – відзначає один з користувачів Ярослав Бондарь.

Ми і надалі слідкуватимемо за ситуацією в столиці, тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.