Найбільш комфортним для проживання районом кияни вважають Шевченківський, хоча ще в минулому році він займав лише 8 позицію. Дарницький район можна назвати молодіжним, адже там подобається жити молодим киянам, а біля Оболоні пропонують побудувати аеропорт. Компанія OLX оприлюднила результати опитування, в якому кияни оцінюють райони, в яких проживають, і пропонують ідеї щодо поліпшення міста.

Про це передає Метри (портал про нерухомість).

Рейтинг районів Києва за 5-бальною шкалою:

  1. Шевченківський — 3,38
  2. Оболонський — 3,28
  3. Дніпровський 3,271
  4. Дарницький 3,269
  5. Деснянський 3,26
  6. Солом'янський 3,23
  7. Печерський 3,19
  8. Голосіївський 3,15
  9. Святошинський 3,083
  10. Подільський 3,08

День Києва 2020: афіша заходів у місті, скріншот - YouTube

Безпека

Коли у киян запитали, що потрібно зробити в їх районі для відчуття повної безпеки, люди практично одноголосно відповіли, що вулиці і двори повинні освітлюватися краще, служби швидкого реагування — працювати оперативніше, а поліцейських патрулів та камер відеоспостереження потрібно більше.

Статус самого безпечного району отримав Шевченківський 3,29 бала з 5. Солом'янський район оцінили в 3,07 бала. Жителі Подолу оцінили свій район у 3,05.Святошинському району, його жителі поставили 2,9 бала. Найнебезпечніше, на думку киян, в Деснянському районі, він отримав найнижчу оцінку за цим критерієм — 2,86.

Чистота

Самим чистим районом за результатами опитування OLX Нерухомість став Деснянський, набравши максимальні 3,29 бала з 5. Друге і третє місця зайняли Шевченківський і Дарницький 3,14 і 3,11 бала відповідно, при цьому в першому хочуть, щоб у комунальних підприємств з'явилися конкуренти, а в другому просять вирішити питання з модернізацією Бортницької станції аерації та фільтрів на сміттєспалювальному заводі.

Жителі Солом'янського району ще більше стурбовані питаннями чистоти і пропонують давати двірникам житло безкоштовно. Печерськ ж виявився місцем, де, за оцінками місцевих, сильно помітна нестача сортувальних сміттєвих баків — по чистоті він на передостанньому місці — 2,86 бали.

Популярні новини зараз

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Показати ще

Вулиці Києва, фото: РБК-Україна

Інфраструктура

Що жителі Києва змінили у своєму районі для максимально комфортного життя? Жители Дарницкого, Соломенского, Оболони и Подола відповідають, що хочуть більше зелених зон. Приблизно ж у половині районів, на думку місцевих, варто побудувати більше дитячих і спортивних майданчиків. Питання культурного дозвілля також відкрито, адже багато де в столиці таких місць не вистачає. Найбільш розвиненою інфраструктурно вважають Шевченківський район — 3,88 бали з 5.

На другому місці за якістю інфраструктури Дніпровський, 3,86 бали. Жителі Печерська хочуть — “щоб був магазин АТБ, а не тільки Новус”. До слову, Печерский и Дарницкий райони мешканці оцінили однаково — в 3,8 бали.

Транспортна інфраструктура

В один голос кияни говорять про те, що місту потрібно більше велодоріжок та місць для паркування, далі способи вирішення проблем з транспортною інфраструктурою дещо відрізняються. В Деснянскому, Соломенському и Подольскому районах все ще вважають, що “справи підуть в гору” з відкриттям нових гілок метро, при цьому в Деснянському і Дарницькому пропонують побудувати ще по одному мосту на правий берег.

В Дніпровському районі помітно неоднозначне ставлення до маршруток: тут пропонують як їх кількість збільшити, так і зовсім від них позбутися. При цьому транспортна інфраструктура району стала найбільш зручною в столиці — максимальні 3,13 бала. На Оболоні, яка на другому місці (3,07), рідше за все стоять у пробках, а ще краще, на думку місцевих, стане з відкриттям аеропорту. У Святошинському районі зазивають на бік “еко” — жителі тут хочуть бачити більше електромобілів. Зараз же якість транспортної інфраструктури тут оцінюють на 2,75 бала — нижче тільки в Голосієво (2,7) і на Подолі (2,61).

вулиці Києва, скріншот з відео


Якість життя

В опитуванні від OLX Нерухомість киянам запропонували розповісти про переваги свого району і чому вони вибрали саме його для життя. Любов до Солом 'янки, як виявилося, перевершує навіть масштаби країни, адже місцеві кажуть, що це кращий район в світі. До речі, саме його найчастіше готові рекомендувати для проживання, у рейтингу ж районів за якістю життя він на другому місці — 3,49 бали з 5. Голосієво обирають з-за зелені і чистого повітря — 3,46 бала.

В Деснянському районі місцевим подобаються доступні ціни на оренду, близькість Дніпра, Десенки та відсутність промислових підприємств — з 3,39 бала він на четвертому місці. У Дарницькому живе багато молоді, тому таке сусідство їм по душі, і ціни на оренду житла досить помірні порівняно з іншими районами. Поділ називають дуже зеленим, а його перевагою вважають його історичність та близькість культурних локацій.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У київській левобережки з'явиться свій "Хрещатик" - Кличко розкрив грандіозні плани

Як повідомляє портал «Знай.ua» Кияни масово плюють на карантин у метро, Кличко не витримав, - "Чекайте на вулиці!"

Також «Знай.ua» писав, що Кияни випросили у Кличка повернути каштани на Хрещатик, але мер зробив хід не тим конем