Смотрящим за Києвом від скандального нардепа і кандидата в столичні мери Миколи Тищенка називають колишнього главу фракції «Блоку Леоніда Черновецького» у Київській міській раді Дениса Комарницького. Про це повідомляють українські ЗМІ, зокрема, сайт dubinsky.pro.

За інформацією видання, Комарницький веде себе в столиці, «як господар життя». Зовсім недавно він виступав з вимогами до «зашквареного» заступника голови КМДА В'ячеслава Непопа лобіювати будівельні проекти, пригрозивши тому порушенням кримінальних справ, «яких у нього і так достатньо».

Скрін, відео YouTube

В даний час під контролем Комарницького в столиці знаходяться «всі будівельні об'єкти, Київський ДАБК… і деякі з судів».

При цьому у виданні стверджують, що, якщо раніше Комарницький вершив всі корупційні схеми через чужі руки, то на даний момент є інформація про те, що готується злочин, в якому фігуруватиме сам чиновник.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Видання нагадує, що в 2017 році було проведено так зване «вертолітне затримання» топ-співробітників Податкової служби України, які обіймали ключові посади при президентові-втікачеві Вікторі Януковичі. Ці затримання проводилися Департаментом захисту економіки Нацполіції і Головною військовою прокуратурою ГПУ.

З'ясувалося, що зазначені чиновники брали участь у створенні ОЗУ, яке займалося легалізацією нечесних доходів.

У цій схемі було задіяно ТОВ «Компанія з управління активами «Ексельсіор». У 2014 році суд заарештував майно цієї компанії, заборонивши подальше його відчуження. Серед іншого у майні значилися і п'ять земельних ділянок в елітному передмісті Києва – у селищі Козин, і нежитловий будинок на 760 кв. м. Арештоване майно передали в управління Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Під арештом майно пробула до грудня 2019 року – зовсім недавно була зроблена спроба зняти арешт. Її ініціаторами стали «чинний директор ТОВ «КУА «Ексельсіор» Оксана Чепіжко і Денис Комарницький» - у травні минулого року чиновник зобов'язався придбати всі п'ять ділянок і недобуд.

Чепіжко зобов'язалася до 31 серпня 2019 року «зняти всі обмеження щодо майна і скасувати всі судові рішення про накладення арешту на майно». Тобто Комарницькому було заздалегідь відомо, що суд ухвалить вигідне для нього рішення про зняття арешту. Зрозуміло, що без корупції це неможливо.

У день підписання Меморандуму між Комарницьким і Чепіжко чиновник передав іншій стороні завдаток в розмірі 500 тисяч доларів. Подальші слбытия в суді – зняття арешту і передача майна Комарницькому, тільки підтверджують версію про корупцію.

Спроби ГПУ продовжити арешт тимущества провалилися через рішення інших суддів.

«Таким чином, Комарницький та його спільниця Чепіжко займаються умисним виведенням земельних ділянок і приміщень з-під арешту, щоб уникнути його можливої спецконфіскації», - стверджує автор публікації.

Нагадаємо, раніше Знай писав про те, що народний депутат від "Слуги народу" Микола Тищенко, який планує брати участь у виборах мера Києва, повідомив на своїй Facebook-сторінці про те, що на деякі дитячі майданчики у Святошинському районі столиці завезли пісок.

Також Знай повідомляв, що журналіст і політик Андрій Пальчевський вважає, що на Банковій нароблять багато помилок, якщо будуть підтримувати нардепа "Слуги народу" Миколи Тищенка на виборах голови столиці.