У Києві триває переділ фінансових потоків. За інформацією ресурсу Dubinsky.pro, столичний мер Віталій Кличко влаштував переділ разом з новим «смотрящим» за Києвом - Денисом Комарницьким.

В даний час в столиці тривають великі будівництва інфраструктурних об'єктів, які дозволяють нескінченно збільшувати кошторисну вартість робіт, таким чином прикриваючи виведення бюджетних грошей.

зокрема, за допомогою компаній, тісно пов'язаних з Комарницьким, тільки за останній рік вдалося вивести з бюджету мільярди гривень.

За даними ресурсу, ще недавно куратором будівництва більшості столичних об'єктів був скандально відомий колишній глава «Укрбуду» - Максим Микитась. При ньому «смотрящим» за столицею був нинішній депутат Вадим Столар.

Разом вони фактично були компаньйонами Кличка. Однак влада в країні змінилася, і Столара прибрали з ключових схем в Києві. У Микитася, в свою чергу, виникли проблеми з законом, і він негласно передав свою частку в будівельному бізнесі Комарницькому.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Показати ще

Тепер саме Комарницький через компанію «Еко-буд-трейд» кришує знакові будівництва столиці разом з Кличком.

зокрема, стверджує ресурс, йдеться про будівництво Подільсько-Вознесенського мосту, замовник якого - «Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд р. Києва» (ДБШТС), а субпідрядник - «Еко-буд-трейд». Вартість будівництва зросла більш ніж у чотири рази.

Інший об'єкт - Велика Окружна дорога від вулиці Рокоссовського до вулиці Богатирської з усе тим же замовником ДБШТС і підрядником «Еко-буд-трейд». Вартість робіт з 2017 року зросла більш ніж у три рази — до 1,4 млрд гривень, а в 2019 році – ще на 354 млн гривень.

Також різко подорожчали роботи з будівництва житлового будинку №2 на ділянці 11 на перетині вулиць Червоногвардійської та Краківської в Дніпровському районі Києва. Замовником стало комунальне підприємство «Житлоінвест -УКБ», під керівництвом правої руки Кличко — В'ячеслава Непопа. Будівництво проводиться з низкою серйозних порушень.

Ще одним «дорогим задоволенням» для столиці стало будівництво каналізаційного колектора по бульвару Лесі Українки з замовником ДБШТС, і каналізації по вулиці Урловській.

Нагадаємо, в мережі показали, як Столар і Комарницький заробляли на Подільсько-Воскресенському довгобуді: "Кожен міліметр цього мосту платиновий".

Як повідомляв Знай.uа, Кличко пообіцяв добудувати Подільський міст і довів українців до чортиків.

Знай.uа писав, від Новинського до Балоги — список депутатів, яких за прогули покарають гривнею.