Незважаючи на наближення місцевих виборів, що мають відбутися 25 жовтня, кількість невирішених проблем у Києві не меншає. Підтоплення вулиць із кожною зливою, довжелезні пробки та відсутність гарячої води – лише незначна з них частина. Кияни щодня залишають сотні скарг щодо "комунального хаосу" в місті. Та окрему хвилю обурень викликав один з останніх постів на офіційній сторінці мера Києва Віталія Кличка – відеоролик із затриманням хуліганів-графітчиків. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

"То по півроку не було у Києві – то перед виборами не вилазить з телевізора"

Користувачі відверто закликають столичного мера ловити "смотрящих за незаконні забудови", як хлопців на записаному відеозаписі та нагадують про досі невиконані обіцянки київського голови.

"Приїжджайте краще днем ​​в Голосіївський р-н, ул. Вильямса 10. Подивіться як "будується" обіцяний Вами на камеру 5 каналу дитсадок. Минуло вже 3, 3 роки з моменту вашого порожнього обіцянки ДІТЯМ! БУР'ЯНИ І СМІТТЯ НА ДІЛЯНЦІ І ВСЕ!", – обурюється Едуард Київський.

Популярні новини зараз

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Пригадали Віталію Кличку і скандальний скляний міст, стверджуючи, що розміщене ним відео є черговим у ланцюзі "піарних передвиборчих".

"Черговий рекламний ролик перед виборами? Саме головне, що почали встановлювати найвищий флагшток! А скляного мосту що, не вистачає? Встановлюють черговий фонтан позаду Свято-Михайлівського собору з архистратигом Михайлом. А на Відрадному вже тиждень (нагадаю про карантин!) немає гарячого водопостачання. І НІХТО не знає коли буде. То по півроку не було у Києві – то тепер перед виборами не вилазить з телевізора", – скаржиться киянка Наталя Мажуга.

Не змовчали кияни і щодо нещодавньої зливи, яка вкотре перетворила десятки вулиць міста на суцільну водойму.

Пробки, занедбані станції метро та знищені газони: "5 років коту під хвіст"

Та, окрім вищезгаданих недоліків, існуючих в місті, не вирішена ще ціла низка питань.

"От би наш мер виліз би з свого авто і хоча б раз "помандрував" в метро, ​​бажано з якою-небудь кінцевої станції, протиснувся б уздовж жахливих рядів МАФів і смердючих лотків, лавіруючи в натовпі, потім б заліз в переповнений вагон і проїхався б до потрібної станції, щоб там на виході знову протискуватися крізь Шанхай. Або може бути на своєму авто проїхався б з вітерцем по ямах і канавах Подолу. Дуже корисний досвід б вийшов. А то по дорозі з Кончі справжнього Києва-то і на видно", – обурюється киянка Ірина Ротанова.

"Парковки потрібно було будувати – 5 років коту під хвіст, а те, що відвозять машини евакуатором і заробляють на цьому дружні організації, мало гордості. Ганьба", – пише автор одного з коментарів на сторінці столичного голови Володимир Третьяков.

Також кияни масово скаржаться на проблеми ЖКГ – від занедбаних зелених зон та дірявого асфальтного покриття до чергових вирубок під забудову.

"Віталій, що це??? Черговий сквер під сокиру ти віддав? Газон знищили в минулому році! Сьогодні встановили паркан! Фонтан не працює багато років! Все продано, а тепер і знищено буде? Проспект перемоги, 67", – звертається до Віталія Кличка мешканець Подільського району Микола Омельченко.

За добу 70 випадків: найбільше – в Деснянському районі

Втім, почути відповіді на купу існуючих питань в ході традиційного брифінгу мера Києва Віталія Кличка не вдалося – незважаючи, на триденну відсутність виступу голови КМДА, понеділок теж обійшовся без онлайн спілкування.

Статистичні ж дані щодо розповсюдження коронавірусу столичний голова розмістив на особистій сторінці у Фейсбуці.

"Кількість киян, у яких за минулу добу лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилась на 70 людей. Захворіли 25 жінок, віком від 22 до 63 року, та 3 дівчинки від 6 до 9 років. Та 39 чоловіків від 19 до 82 років, і 3 хлопчиків – від 3 до 8 років. До лікарень столиці госпіталізували 8 пацієнтів", – повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

Віталій Кличко - фото з Фейсбук "Кличко-мер"

Найбільше випадків захворювання виявили у Деснянському районі – 13. У Дарницькому – 12, а також в Солом’янському районі – 9 випадків.

Загалом, станом на 27 липня, в столиці зафіксовано 7690 випадків інфікування коронавірусом.

Ми і надалі слідкуватимемо за ситуацією в місті, тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua повідомляв, що експерти оцінили "велоуспіхи" Кличка: за піаром – ані натяку на повноцінну веломережу та ризик втрати унікального клубу.

Раніше Знай.ua писав, що команда Кличка пішла ва-банк заради "піарного з'їзду" – будівництво скандального мосту заходить в тупик.