На Київщині зафіксували спалах африканської чуми у свиней.

Про це повідомляє телеграм-канал Народний ревізор.

Так, стало відомо, що на Київщині лабораторно підтверджений випадок загибелі свиней від африканської чуми. Цей випадок зафіксували в господарстві агрофірми “Глушки” в Білоцерківському районі Київщини.

Свиня, agravery.com


За інформацєю начальника Білоцерківського міськрайонного управління Головного управління Госпродпотребслужби у Київській області Володимира Вовкотруба, зараз фахівці проводять заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження збудника хвороби.

Саме тому встановлено суворий контроль за протиепізоотичної ситуації в населених пунктах району. Зокрема, зоною захисту визначено територію населених пунктів сіл Глушки і Безпечна, зоною нагляду – смт Терезине, с. Вільна Тарасівка, с. Олійникова Слобода с. Скребиші Білоцерківського району.

За дотриманням цього стежити поліція, їй доручено забезпечити ліквідацію стихійних місць торгівлі свинями і непереробленої продукцією тваринного походження.

Варто нагадати, що Знай повідомляв про ще один випадок захворювання чумою свиней. Тоді хворобу виявили у Кременецькому районі.

Крім того, Знай писав, що африканська чума свиней вражає тварин по всьому світу. Нещодавно в Китаї тисячі тварин були просто знищені з-за захворювання. А.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що президент Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин Марк Шиппі попередив людство про те, що африканська чума свиней набирає обертів.