Відкривати навчання в школах в умовах пандемії коронавірусу без попередньої ретельної підготовки до такого кроку ні в якому разі не можна. Так вважає Андрій Пальчевський, лідер політичної сили "Перемога Пальчевського".

Як приклад того, до чого може привести повсюдне відкриття шкіл з 1 вересня в Україні, він навів ситуацію, що склалася в Ізраїлі – країні з розвиненою медициною, де до громадського здоров'я ставляться з особливою увагою.

Там лише одна дитина з коронавірусом змогла заразити півтори сотні дітей.

"Поки наші горе-керівники розповідають про те, як ми зустрінемо другу хвилю, розповідаю найважливішу інформацію, що стосується батьків школярів: ізраїльтяни в Єрусалимі, визначили, що тільки один з дітей заразив 150 осіб. Далі вони рознесли інфекцію. Таким чином, 50% всіх випадків захворювання в Єрусалимі пов'язані зі школами", - розповів у своєму ролику бізнесмен.

"Питання: чи готові ми до шкіл? Чи готові наші вчителі до шкіл? І чи готові вони зустріти вірус? Тому що діти є, на жаль, найбільшими розповсюджувачами - легко переносячи самі, вони "ухайдошать" вчителів", - додає стурбований Пальчевський.

Популярні новини зараз

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Він також зазначає, що необхідно брати цю ситуацію під контроль громадськості.

"Хто їх захистить? Хто організовує відповідним чином дисципліноване відвідування? Я поняття не маю, обіцяю – піду в школи в різних районах міста Києва, обов'язково в прямому ефірі проведемо зустрічі з вчителями – нехай вони нам розкажуть», - пропонує він.

"Приємно, що ви переживаєте за здоров'я народу і правильно, потрібно організувати зустріч з вчителями, удачі вам», «Правильно говорите, пора діяти», - зазначають кияни в коментарях до відео.

Нагадаємо, що Андрій Пальчевський вирішив пожити у всіх районах Києва, щоб ближче познайомитися з проблемами городян.