Про це на своїй сторінці в Facebook написав блогер і політичний експерт Кирило Сазонов.

"Нещодавно прочитав на сайті одного відомого нардепа, що хронічно збиткове комунальне підприємство "Київпастранс", яке заявило про очікуваний збиток в 1 млрд грн, і отримує бюджетну дотацію на 1 млрд грн, вирішило витратити 80 млн грн... на охорону та здійснення пропускного режиму на своїх об'єктах. Є й офіційний тендер від 6 серпня на охоронні послуги - код 79710000-4 за ДК 021:2015 він складається з 7 лотів, по кожному з яких планується окремий аукціон", - написав експерт.

Він також перерахував всі сім об'єктів, які планується посилити охороною за бюджетний рахунок.

"Звичайно, деякі з цих об'єктів дійсно повинні знаходиться під наглядом охорони, хоча питання завищення цін на послуги залишається відкритим.

Але, як бачимо, у комунального підприємства присутні і непрофільні активи. Ну, причому тут Заміський заклад оздоровлення та відпочинку дітей "Супутник-1", санаторій-профілакторій" Пуща-Водиця", гуртожитки? Чому їх теж необхідно настільки пильно охороняти, та ще й здійснювати пропускний режим майже за 8 млн гривень на рік? Викликають багато питань і фунікулер, і автостанція "Видубичі". Ви пам'ятаєте, який контрольно-пропускний режим на фунікулері? Як вірно написано, там можна побачити лише "будку з Дідом всередині", який сидить для видимості і без пропусків піднімає і опускає шлагбаум. І ось на таку "охорону" перераховується майже 2,8 млн гривень!"- обурився блогер.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Він уточнив, що це тільки кілька прикладів розбазарювання бюджетних коштів, які підприємство отримує по дотації. І припустив, що такі великі розкрадання були б неможливі без участі Віталія Кличка.

“Це тільки кілька прикладів розбазарювання бюджетних коштів, які підприємство отримує по дотації. І, як уже повелося, ефективність витрачання міських грошей практично нульова, а корупційна складова - значна. Причому, до посадових осіб КП" Київпастранс " регулярно виникають питання у правоохоронців, і вони стають фігурантами багатьох кримінальних проваджень. Тому і тендер на охорону теж варто перевірити. Адже є великі підозри, що таким чином київська влада намагаються розпиляти 80 млн грн. Ймовірно, за участю Віталія Кличка, адже було б дивно, якби мер не знав, куди йдуть мільйони з бюджету міста, який громада довірила йому в управління", - резюмував Кирило Сазонов.