Столичний мер Віталій Кличко незаконно звів шикарний будинок на березі Київського моря, що є грубим порушенням закону. Детальніше про це розповіли кореспонденти "Гроші".

На березі Київського моря розкинувся шикарний особняк розміром 780 квадратних метрів, власний пірс, яхт-клуб і дебаркадер. Всі ці володіння оточені високими дерев'яним парканом на суші і колючим дротом на пляжі і воді. Більш того, якщо сторонній потрапляє на територію, його відстежують по камерах, включають сирену і випроваджують співробітники охорони.

Читайте Знай в Google News!

У декларації будинок зареєстрований на дружину Віталія Кличка, а в самому документі вказана територія в 25 соток, хоча за фактом маєток займає близько 10 гектар.

Кличко незаконно побудував будинок на березі Київського моря / скріншот з відео

Популярні новини зараз

"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше

Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку

Показати ще

"Зафіксовано всі порушення Водного кодексу, всі порушення Закону України Про регулювання містобудівної документації, Земельного Кодексу та природоохоронних законів", - заявив екс-заступник головного архітектора Києва Віктор Гліба.

Відповідно до Закону України, громадяни країни мають право відпочивати на будь-якому пляжі у відкритому доступі, і приватна власність не може поширяться на водні об'єкти. Однак, охоронці території про це і не чули, а лише вивели журналістів з території. Коли ж кореспонденти спробували зняти маєток з квадрокоптера, сигнал перехопили, картинка пропала і техніка впала на території ділянки.

Кличко незаконно побудував будинок на березі Київського моря / скріншот з відео

Журналісти також спробували зв'язатися безпосередньо з Віталієм Кличком, проте він ігнорував численні запити. Кореспонденти відправили офіційного листа до Лютізької сільської ради з питанням, хто дозволив незаконно привласнити територію на узбережжі Київського моря.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Кличко підозрюють у черговому "відмиванні".

Як повідомляв портал Знай.иа, Кличко обзавівся новою радницею з "заляпаною" репутацією: дерибан землі," тітушки " і справа за хабарі.

Також Знай.иа писав, що у статусі "звільненого радника Кличка" Максим Бахматов пробуде недовго-названа дата повернення.