У Міжнародному аеропорту "Бориспіль" 43 пасажири не змогли вилетіти в Дубай через нові карантинні правила.Зокрема, пасажирам відмовляли в посадці на борт української авіакомпанії МАУ через тест на коронавірус, який робила лабораторія, нібито не визнається в ОАЕ.

Про це повідомив телеканал "Україна 24".

"Нікого з пасажирів не попередили, що у них якісь свої правила... Ми спілкувалися з усім аеропортом, з дівчатами - ніколи нікому ніяких повідомлень не було. На сайті була інформація? На сайті не було",- обурилася киянка Юлія Ковальова, яка про зміни правил польоту дізналася вже в аеропорту.

Повідомляється, що частина пасажирів була змушена терміново взяти квитки на рейс іншої арабської авіакомпанії і таки вилетіла в Дубай. Там у всіх перевірили тільки наявність тесту.

"З тими ж документами і тими ж тестами я полетіла успішно, а в аеропорту Дубая просто брали в руки тест і дивилися, що англійською мовою, і все було добре", - розповіла львів'янка Мар'яна Яцульчак.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Аеропорт Бориспіль, скріншот: YouTube

В українській авіакомпанії пояснили, що отримали певні вимоги від Еміратів, тому нехтувати ними не мали права. Також там запевнили, що про нові правила пасажирів попереджали листом, а про зміни інформували на сайті.

"Згідно з авіаційними правилами, саме пасажир відповідає за отримання всіх необхідних документів для подорожей. На нашому сайті можна знайти рекомендації, дізнатися, які правила існують для того, щоб здійснити подорож в ту чи іншу країну",- розповіла директор з підтримки виробництва компанії "Міжнародні Авіалінії України" Тетяна Орлова.

Очікується, що перед вильотом пасажир сам повинен уточнювати необхідну інформацію-особливо в умовах пандемії, коли правила змінюються щодня, стверджують в авіакомпанії.

Однак юрист Ростислав Кравець іншої думки щодо даного інциденту.

Аеропорт, фото з відкритих джерел

"Ризики зміни правил покладаються на авіакомпанію. Якщо авіакомпанія не хоче нести відповідальність, вона знайде можливість навіть особисто зателефонувати особі і попередити її про будь-які зміни",- вважає експерт.

В результаті авіакомпанія запропонувала Юлії Ковальовій безкоштовну заміну квитка. На конфліктну ситуацію відреагували і в ОАЕ. Пасажирам з України дозволили проходити тест в будь-якій лабораторії, яка є в списку Міністерства охорони здоров'я.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Польща пом'якшує карантин для українців: про які зміни потрібно знати

Як повідомляє портал «Знай.иа» Українці масово відлітають закордон-Укрзалізниці довелося вжити заходів

Також «Знай.иа " писав, що В Україні стягуватимуть збір за виліт пасажирів: скільки доведеться заплатити і кого обійде