Стало відомо про те, що в Києві планують заборонити примусову евакуацію автомобіля. Перші подробиці про можливе нововведення.

Таким чином, повідомляється, що щодня в столиці евакуюють близько трьохсот автомобілів за те, що вони порушують правила зупинки і стоянки. Всього, в липні таких порушників було виявлено близько 5580.

Евакуація авто, фото: скріншот з відео

За поточний місяць було винесено 9700 постанов, загальна сума яких склала понад п'ять мільйонів гривень. Про це розповіли в Департаменті транспортної інфраструктури.

У той же час, водії почали скаржитися на те, що паркувальники абсолютно не дотримуються процедури оформлення та оплати штрафу. А для того, щоб забрати свій автомобіль зі штраф-стоянки, потрібно дуже працювати. Справжній квест.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

При цьому, повернення власного транспортного засобу так само обходиться дорого. Штраф за паркування становить 510 гривень, Евакуація ще 1270, і кожну наступну добу на штраф-стоянці 144.

Відомо, що 18 червня Верховний суд розглянув позов водія, який вимагав скасувати постанову про накладення на нього штрафу за неправильне паркування і визнати протизаконним затримання і доставку його машини на спецмайданчик.

Тепер у водіїв евакуйованих авто з'явився шанс відстояти свої права - їхні адвокати можуть посилатися на згадану постанову Верховного Суду.

Раніше портал " Знай.ІА " писав про те, що У Дніпрі бидло-водій накинувся з битою на пішохода, що переводив через дорогу бабусю-інваліда: "чекай неприємностей"

Також портал " Знай.ІА " писав, що Погоню BMW X7 від поліції зняли з вертольота, епічне відео з розбитими авто

Також портал " Знай.ІА " писав, що У Дніпрі Автомийник влаштував нічні перегони на чужому авто - на шляху у лихача опинилася дитина