Київський міський голова Віталій Кличко напередодні виборів розпочав підкуп виборців під виглядом програми"Турбота". Таку думку висловив у соцмережах блогер і журналіст Олександр Зубченко.

"Чим ближче мерські вибори, тим сильніше Віталіка накриває смутна тривога: а раптом не пройде? Тому Кличко зважився на вельми сумнівний з точки зору законодавства (скажімо прямо – злочинний), але цілком вкладається в його другу (паралельну) звивину крок. Треба дати грошей. Гречка в епоху 5G-це минуле століття. Що може бути краще банального підкупу виборців, причому, так би мовити, в «голому» вигляді?"- задався питанням блогер.

За його словами, на підкуп виборців Віталій Кличко готовий направити майже 100 млн грн з бюджету Києва.

"І була розпочата якась міська програма "Турбота". Просто Кличко під кінець терміну своїх повноважень несподівано перейнявся турботою про соціально незахищені верстви. Їхав на електровелосипеді, несподівано подавився маскою і бах! Інсайт. Треба дідусям і бабусям допомогти. Виборець. Як там вони без мене? Слід їх «уматерить». Виділити грошей. На ці цілі Кличко поки хоче витратити 92 мільйони гривень. Природно, не своїх, а з міського бюджету. На одну електоральну "душу", за попередніми підрахунками технологів (у Віталія туго з математикою) припаде по 300-500 гривень. В якості одноразової допомоги", - констатував журналіст.

Він підкреслив, що така одноразова допомога не здатна допомогти дійсно нужденним киянам.

Популярні новини зараз

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Показати ще

"Чи допоможе людям таке одноразове вливання? Зрозуміло, ні. Так, існують механізми підтримки нужденних і Київ, м'яко кажучи, місто не бідне. При бажанні можна було б реалізувати нормальну програму соціальної допомоги. Втім, про що це я ... Скоро вибори. Кличко вирішив "подбати «про виборців за простою схемою – »підкуп". Він розуміє тільки такий "соціальний механізм підтримки". Кілька сотень гривень-це своєрідна нагадувалка, хто тут «хороший мер». Фактично Віталік під виглядом програми» Турбота " розпочав банальний підкуп виборців. Цинічно і тупо. У стилі Кличка", - резюмував Олександр Зубченко.