Сьогодні, 28 серпня, напередодні Дня Пам'яті Захисників України, матері, дружини та діти загиблих захисників біля Офісу президента вийшли на акцію протесту проти російської агресії на Донбасі та проти бездіяльності української влади у розслідуванні трагедії Іловайського та Дебальцевського котлів.

Про це повідомляє APnews з місця подій.

джерело: APnews

На акцію прийшли близько сто людей. Люди тримають в руках плакати з фотографіями своїх загиблих на війні близьких. Крім того, під Офіс президента принесли зів'ялі соняшники і брудне взуття.

Один з учасників акції розповів, як українські військові виїжджали з Бахмута в Дебальцеве, не знаючи, що дорога вже відрізана бойовиками.

Популярні новини зараз

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

джерело: APnews

"Наші хлопці два дні відкопувалися, їм ніхто не заважав. І після цього всього рівно через півроку все те ж саме повторилося в Дебальцевому. Коли дуже все просто: дали команду нашим хлопцям вийти з населеного пункту Логвинове - це пункт на дорозі життя між Бахмутом і Дебальцевим, по якому йшло постачання наших військ. А назад нікого не завели. Туди через кілька годин зайшли російські війська і ще півдня ніхто з наших не знав, що дорога вже перерізана. Вони їхали з Бахмута в Дебальцеве, батальйони, бійці батальйонів, міліція, бійці Національної гвардії, офіцери, в тому числі Генерального штабу. Їх прямо на трасі розстрілювали. Якщо ви погуглите в YouTube, ви побачите, з яким захопленням ця нечисть російська, яка цим займалася, ці кадри показувала. Наші хлопці потім після Дебальцевого міняли тіла загиблих на полонених росіян, російських найманців. І ми бачили, в якому стані деякі тіла, у деяких прострелені колінні чашечки",- розповів він.

джерело: APnews

джерело: APnews

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Ветеранів АТО З Хмельницька будуть "лікувати" від війни фарбами та пензликами

Як повідомляє портал «Знай.иа» Вдова загиблого на Донбасі снайпера і багатодітна мама взялася за зброю: "хто крім нас?"

Також «Знай.иа " писав, що Тернопільщина попрощалася з героєм-вийшов з Дебальцевого живим і здався під мирним небом