У Лук'янівському СІЗО з'явилася платна жіноча камера з поліпшеними побутовими умовами.

Про це заявила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька, передає "Укрінформ".

"Відкрили одну камеру на два місця в жіночому корпусі. Сьогодні вона вже працює. Сьогодні жінкам, які перебувають в ізоляторі, оголосили цю інформацію", - сказала Висоцька у вівторок, 8 вересня.

Вона додала, що керівників київського ізолятора ніхто не зобов'язував облаштовувати платну камеру, "але вони виявили таку доцільність, побачили, наскільки експеримент добре спрацював".

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Висоцька розповіла також, що "життя" в платній камері коштує стільки ж, скільки і в раніше відкритих платних камерах - 2 000 грн на добу, 8 000 грн на тиждень, 12 000 грн на місяць.

Нагадаємо, Знай писав, що мати одного з ув'язнених звинуватила співробітників Лук'янівського СІЗО в побиттях свого сина і вимаганні грошей. Жінка зазначила, що його сина б'ють щоночі і вимагають гроші в розмірі 1500 доларів.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", у Запорізькій в'язниці для неповнолітніх не реагують на скарги ув'язнених. Правоохоронці виявили низку порушень у утриманні неповнолітніх.

Також портал "Знай.uа" писав про те, що до Вільнянської колонії були передані бублики з так званим "сюрпризом". Співробітники 11 колонії абсолютно випадково вирішили перевірити посилку, так би мовити, проявили пильність, і як виявилося, не дарма. У бубликах були виявлені заборонені речовини.