На Національному військовому меморіальному кладовищі зміняться правила: тут ховатимуть тільки захисників України. Будуватимуть його за рахунок держбюджету, витрати на поховання держава також візьме на себе.

"Національне військове меморіальне кладовище – архітектурно-художній комплекс, розміщений на спеціально відведеній земельній ділянці на території Київської області, призначений для організації почесних поховань та перепоховань борців за незалежність України у ХХ столітті, військовослужбовців, які померли під час виконання бойових завдань, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною", – говориться у проєкті закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо Національного військового меморіального кладовища".

Так, у документі йдеться, що на Національному кладовищі заборонено ховати осіб, що були керівниками у комуністичній партії і вищих органах СРСР, УРСР, інших союзних республік та працівників державних органів усіх рівнів.

Зазначається, що обмеження не стосуватимуться людей, які захищали суверенітет та незалежність України, та брали участь в АТО та ООС.

Популярні новини зараз

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити

Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Порядок організації поховань та перепоховань на території Національного військового меморіального кладовища (НВМК) буде затверджуватися Кабінетом Міністрів України.

Як раніше повідомляв інформаційний портал Знай, представники російської православної церкви зажадали "переселити" тіло Леніна з Мавзолею в інше місце.

Нагадаємо, що на Закарпаття в місті Чоп в рамках декомунизации з молотка пішов пам'ятник Володимиру Леніну, який викупили за скажені гроші.

Також повідомлялося, що українці незадоволені перейменуванням вулиць. Виявляється, більшість респондентів або індиферентні, або і зовсім проти декомунізації