Легендарний київський торт - одні з найпопулярніших ласощів у столиці. Його люблять привезти в якості гостинця, його купують до приходу гостей, його везуть в рідне місто в якості смачного сувеніра. Але необов'язково купувати Київський торт в супермаркетах і кондитерських: його цілком можна приготувати самостійно.
Рецептом поділилися на Instagram-сторінці Сooking_mag. Отже, що нам знадобиться?
Інгредієнти
Для коржів:
- 8 яєчних жовтків
- 1,5 склянки цукру
- 200 гр.сл.масло
- 400 гр.сметана
- 1,5 ст. волоських горіхів
- 1,5-2 ст. борошна
Для безе:
Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе
Телефон у ліжку - пряма дорога до могили: чим небезпечний смартфон поруч із вами під час сну
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
- 8 яєчних білків, 2 склянки цукру.
Для крему:
- 1 Б. вареного згущеного молока і 200 гр.сл.масло.
Приготування:
⠀
На самому початку помістити сметану в глибоку миску, покласти 2 ч.л. соди, перемішати і поставити в сторонку.
- Відокремити жовтки від білків.
- Білки в холодильник, а жовтки збити з цукром, додати вершкове масло (воно кімнатної температури, м'яке) і сметану, яка вже перекипіла і збільшилася в об'ємі;
- Тепер додаємо горіхи (горіхи можна нарізати побільше, а не подрібнювати в пил - так смачніше), додаємо борошно;
- Тісто має вийти, як густа сметана.
- Розігріваємо духовку до 170 градусів;
- Форму (28, а то і 30 см) застилаємо, змащуємо маслом, виливаємо половину тіста і випікаємо.
- Печеться швидко - хвилин 15. Так само другу половину.
Поки печуться коржі, збиваємо 8 білків з 2 ст. цукру до щільної маси.
- Випікаємо безе при тій же температурі, що і коржі.
- В ідеалі безе має випікатися до хрускоту. Але! Дослідним шляхом з'ясовується, що всім подобається, коли безе всередині схоже на суфле.
"Цього разу пекла його хвилин 40, зверху і з боків воно хрустке, а всередині ніжне. Коржі піднімаються несильно.
Поки вся ця справа вистигає, оперативненько збиваємо крем.
Масло м'яке, кімнатної температури, збиваємо до білого кольору і по ложці додаємо вар. згущене молоко. На цьому все", - пише автор рецепту, - "Збираємо торт за відомою схемою - корж-крем-безе-крем-корж.Прикрашаємо, з почуттям глибокого задоволення подумки собі аплодуємо".
Нагадаємо, Знай писав, що слива-один з фруктів, який можна перетворити в корисні цукати.
Також Знай, що кукурудзу можна не тільки варити, але і зробити різні смачні страви.
Нещодавно Знай передавав, що деруни відійшли на другий план через цибриків.