Українські музиканти записали пісні зі звуками Чорнобиля. Про це розповіли на порталі "Українське радіо".

Повідомляється, що 30 жовтня відбувся офіційний реліз міжнародного збірника" Звучи Чорнобиля", в якому взяли участь десять популярних музикантів з Європи та України. Серед них: TELEPOPMUSIK, KAZKA, GusGus, Сергій Міхалок, Олександр Чемеров, KRUTЬ.

Читайте Знай в Google News!

Для всіх учасників проекту відкрили доступ до бібліотеки звуків, які були записані в зоні відчуження. Таким чином вони змогли використовувати їх у записі власних композицій.

Поки що пісні доступні лише на сайті проекту, проте з часом збірка "Звуки Чорнобиля" з'явиться на всіх цифрових музичних платформах. Крім того планується випуск вінілу і продовження проекту.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

"Наступні плани - зробити вініл. Дуже якісна штука, яку можна і подарувати, яка буде вміщати в себе всі ці пісні на вінілі високої якості, такого плану прям як для меломанів-аудіофілів. 26-го квітня 2021 року ми зробимо відкритий концерт або відео-трансляцію. Ми ще не знаємо, що там буде з карантинними обмеженнями. Можливо, що буде трансляція по телебаченню або в Інтернеті у форматі якогось стріму, але це все буде вирішуватися далі."- розповів ініціатор проекту Валерій Коршунов в ефірі шоу "Селекція"на" Радіо Промінь".

Більшість музикантів проекту відвідали зону відчуження, де зняли кліпи на свої пісні. Реліз прем'єра кількох композицій пройде 30 жовтня о 19: 00 на шоу "Селекція" на "Радіо Промінь".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що під Чорнобилем помітили залізного собаку Boston Dynamics

Як повідомляв портал "Знай.uа", у зоні відчуження засікли хороброго захисника

Також, "Знай.uа" писав, що корейці поклали око на Чорнобиль