Тим часом команда YouTube-каналу «СОЦ ОПРОС» вирішила з'ясувати, що думають з цього приводу жителі Києва — міста традиційно двомовного.

Як і слід було очікувати, думки розділилися. Одні респонденти наполягають на повсюдне використання виключно української мови, інші допускають в цьому питанні велика різноманітність. Але майже всі згодні: офіційний статус потрібно зберегти тільки за однією мовою, і знати його повинні всі.

«Мені соромно за такий суд. Кожна людина, що живе в Україні повинен знати мову своєї нації», - наполягає Наталя, вихователь дитячого садка.

Опитані пенсіонери згодні з тим, що українська має залишатися єдиною мовою всієї офіційної документації.

Мебляр на ім'я Олександр також виступає за те, щоб триматися свого коріння: «Ми українці, так розмовляли наші дідусі та прадідусі. Діти повинні зростати та знати, що це їхня рідна мова».

Популярні новини зараз

Готуємо теплі шкарпетки та кофти: синоптики попередили українців про похолодання після Великодня

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Приватний підприємець Наталя вважає: розмовляти кожен може тою мовою, яка йому зручна, але українська має залишатися мовою офіційних документів і офіційних установ.

Такий погляд не залежить від того, яка мова для кого є рідною. Наприклад, економіст Лариса каже: «Хоча я і російськомовна, я все одно за державну мову. Чому в Польщі, Італії та Франції є свої державні мови? Вся документація повинна бути рідною мовою. Люди повинні бути грамотними».

Крім неї, багато респондентів говорять українською з російським акцентом, але все одно вважають себе патріотами України та виступають за навчання в школах державною мовою.

«Я підтримую точку зору Венеціанської комісії та Євросоюзу, які вважають, що цей закон недосконалий, його потрібно змінити та прийняти той, що влаштує всі населення України», - вважає науковець Борис.

Залишилося тільки підготувати та прийняти такий закон.

Раніше на підтримку української мови висловлювався відомий музикант Тарас Тополя.

А з Дніпровського політехнічного університету був звільнений викладач, який у різкій формі відмовився читати лекцію українською.