Кияни своїми машинами блокують проїзди до будівель, заважаючи пожежникам врятувати жителів верхніх поверхів. Журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2 відправилися у рейд разом з рятівниками, щоб дізнатися, чому згорають київські будинки.

Подробиці у сюжеті.

Київські будинки горять, фото: скріншот з відео Джедаї
Київські будинки горять, фото: скріншот з відео Джедаї

Два місяці тому в Києві зайнялась квартира на 24 поверсі. У мережу потрапило відео з місця події, на якому чоловік, рятуючись від вогню, виліз на кондиціонер на фасаді будинку. Пожежники дві години намагалися приборкати вогонь, і не встигли врятувати життя однієї людини. У водомережі будинку не вистачило тиску, а ще підібратися ближче завадили припарковані автомобілі.

Київські будинки горять, фото: скріншот з відео Джедаї
Київські будинки горять, фото: скріншот з відео Джедаї

Популярні новини зараз

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Майже у кожному київському дворі ситуація з паркуванням аналогічна. Через це пожежники не встигають розкласти драбину, потрібну для порятунку жителів верхніх поверхів. «Кожна секунда, а не хвилина, у нас на рахунку. Однокімнатна квартира вигоряє вщент за 11 хвилин. Люди які паркуються у дворах, паркуються бездумно», – відмічає начальник пожежної частини Любомир Бусько.

Під’їхати до будинку – ще одне випробування для рятувальників. Щоразу їм доводиться виходити з пожежної машини та підказувати шоферу, як проїхати запаркованим двором. Адже за пошкодження автомобіля, який заважає проїзду, доведеться платити з власної кишені.

Палають не тільки квартири. Нещодавно рятувальники пів години не могли під’їхати до вогню, через що в одному з київських ЖК вщент згоріли машини.

На Лівому березі з автосвавіллям жителі будинків борються власними силами. Кияни встановлюють таблички на пожежних проїздах та біля пожежного гідранта.