У Києві маленький хлопчик врятував сестричку, ставши для неї донором. Про це повідомляє «Вечірній Київ» у рамках спецпроекту «Переможці».

Семирічна киянка Влада Голоднікова росла веселою та щасливою дівчинкою, допоки одного разу в п’ять років в неї не заболіло вушко. Піднялася температура, дитину відправили на аналізи.

Результати приголомшили родину – у Влади діагностували рак.

«Цей день ми не забудемо ніколи. Подзвонили і сказали, що в доньки рак. Якщо точніше – гострий мієлоїдний лейкоз. У неї була пухлина і три метастази, один з яких обвив спинний мозок. Ці слова прозвучали як грім. Здавалось, що небо впало на голову. Напевно, зрозуміти нас зможе лише той, хто зіштовхувався з такими діагнозами», - розповідає батько дівчинки.

Перша дитина в родині, син, помер 11 років тому. Про те, що доведеться втратити ще одну дитину, батькам було думати нестерпно.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Родина готова була пожертвувати всім заради життя доньки. Її госпіталізували в Охматдит, призначили хіміотерапію.

Після першої хіміотерапії настала ремісія, але знадобилася термінова трансплантація кісткового мозку. На щастя, у родини є ще старший син Георгій. На той час хлопчику було лише сім років.

«Ми сказали Жорі, що тобі випав унікальний шанс врятувати нашу Владу. І він цим дуже гордився! Та що там казати – досі гордиться», - зізнається батько.

Хлопчик, не вагаючись, погодився на все, аби лише врятувати сестричку. Його жертва не була марною – дівчинка одужала і їй вже не загрожує смерть.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що у Харкові від коронавірусу помер легендарний і геніальний хірург: "На його рахунку сотні врятованих життів" Медик помер на 66-му році життя.

Також портал Знай.uа писав, що на Тернопільщині вбивця тату-майстра отримав довічне: ні краплі жалю. Суд виніс остаточне рішення, але вбивця може подати апеляцію.

Також портал Знай.uа писав, що у Чернівцях раптово зупинилося серце працівниці Наукової бібліотеки ЧНУ імені Юрія Федьковича - жінці було лише 48 років.