Стало відомо про те, що поруч з Чорнобилем зафіксовані величезні стрибки радіаційного забруднення. Ситуація може стати небезпечною.

Таким чином, повідомляється, що 17-18 листопада на станції моніторингу поруч з новим сховищем обробленого палива, різко схопилися показники.

"Так, показники 17 листопада о 18:08 досягли неймовірних 124 000 нзп/год, тоді як стандартними навіть для цієї забрудненої місцевості є 210 нЗв/год, що майже в 600 разів менше, а 18 листопада об 11:45 на сусідній станції "відвідний канал" – 62 400 нЗв/год, тобто майже в 300 разів вище звичайного значення", - розповіли фахівці.

При цьому, важливо відзначити, що саме 18 листопада відбулася історична подія для всього світу. У сховищі СВЯП-2 вперше завантажили відпрацьоване ядерне паливо, яке там може зберігатися близько ста років.

Пост Сергія Волкова, фото: скріншот

Популярні новини зараз

Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень

ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Показати ще

Першим, що спало нам на думку – підвищення викликане саме цим перевантаженням палива, але за твердженнями фахівців, з якими ми встигли проконсультуватися, таке забруднення від переміщення відпрацьованого ядерного палива неможливо.

Радіаційні гойдалки тривають, тому, на сторінці Save Dnipro в соціальній мережі Facebook звернулися до українського уряду, щоб вони звернули на це увагу, і допомогли у вирішенні проблеми.

Після цього, в Держагентство з управління організували брифінг, де заявили, що такі аномалії пов'язані з перевіркою датчиків. Тому, немає приводів для переживань, і все буде добре.

Раніше портал Знай писав про руйнівний сезон 2020-2021: які тарифи на комуналку чекають українців у наступаючому році. З'явилася інформація про те, скільки ми заплатимо за воду, газ і електроенергію.

Також портал Знай писав, що у Києві масштабна аварія на колекторі забрала життя комунальника. Комунальник помер у лікарні.

Також портал Знай писав, що у жителів Кривого Рогу з крана тече "чай": "мучимося тижнями" У соцмережах поскаржилися на якість води.