Напередодні новорічних свят у столиці, як і по всій Україні, традиційно активізуються любителі «халявних» ялинок.

Ці люди не зупиняються ні перед чим, щоб роздобути пухнасту красуню – навіть якщо вона є міською власністю. З мисливцями на безкоштовні ялинки вирішили боротися в "Київзеленбуді".

За словами столичних комунальників, тепер ялинки в парках вирішили обробляти смердючим розчином і фарбувати клейово-крейдяною сумішшю, щоб місцеві жителі їх не крали.

Така ялинка на вулиці нічим не виділяється, проте варто занести її в приміщення, як вона почне жахливо смердіти. Крім того, клейово-крейдяна суміш залишить сліди на руках і одязі викрадача зеленої красуні.

Фото: КМДА

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

У Київській міській держадміністрації сподіваються, що такі заходи дозволять захистити ялинки від зазіхань вандалів. Крім того, комунальники разом з працівниками Державної екологічної інспекції та патрульними поліцейськими планують виходити на спеціальні рейди з охорони ялинок.

Раніше повідомлялося, що в центрі Хмельницького запалили новорічну ялинку і відкрили Різдвяний ярмарок. Відвідати урочисте відкриття міг кожен бажаючий городянин, проте цього року міська влада була змушена відмовитися від бурхливих святкувань.

Нагадаємо, в Ужгороді на Театральній площі встановили новорічну ялинку. Пухнаста красуня росла біля приватного будинку на вулиці Іллі Бродлаковича.

Як повідомляв портал Знай в парку імені Горького з'явився новий арт-об'єкт. Повідомляється, що нова інсталяція "Танці на льоду" розмістилася на озері в парку імені Горького.