21 січня 2021 року співробітники Головного управління СБУ в м.Києві та Київській області затримали двох державних виконавців управління забезпечення примусового виконання рішень управління Міністерства юстиції України в Київській області.

Про це пише Антикор.

Затримання скоєно в рамках кримінального провадження від 31.12.2020 №42020101050000281 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України. Про це повідомила прес-служба ГУ СБУ в Києві та Київській області на офіційній сторінці Facebook.

Співробітник Міністерства юстиції України, який побажав залишитися неназваним в інтересах власної безпеки прокоментував нам цю новину. За його словами, це далеко не поодинокий випадок вимагання хабарів з боку співробітників Державної виконавчої служби Міністерства за неналоженіе арештів і невиконання судових рішень. За словами джерела, Державна виконавча служба (ДВС) Міністерства юстиції України під проводом свого нинішнього директора Максима Кисельова і заступника Міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрія Гайченка вже давно стала одним з ключових центрів корупції в органах виконавчої влади країни.

СБУ затримала за хабар двох державних виконавців Міністерства юстиції

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

СБУ затримала за хабар двох державних виконавців Міністерства юстиції

"Обсяги хабарів і відкатів у структурі Державної виконавчої служби щомісяця становлять понад 1 мільйон доларів для Директора Департаменту та його керівництва. У ДВС сформувалася розгалужена корупційна схема-від начальників районних та міських відділів до обласних керівників. Розмір щомісячної "виручки" однієї області таким чином може становити від 40 до 90 тисяч доларів. Грошові потоки проходять під контролем так званих «смотрящих» і через них передаються і розподіляються між Директором департаменту ДВС Максимом Кисельовим і заступником міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрієм Гайченко. Вони очолюють всю корупційну систему,» – повідомило джерело.

Як ми повідомляли раніше, 6 січня 2021 року Ніжинський міський районний суд Чернігівської області вже посадив на 7 років у в'язницю начальника управління ДВС Головного територіального управління юстиції в Чернігівській області за вимагання хабара від підлеглого - Антикор (Єдиний реєстр судових рішень).

Також нагадаємо, заступник Міністра юстиції України з питань виконавчої служби Андрій Гайченко та Директор Департаменту державної виконавчої служби Максим Кисельов були призначені нинішнім міністром юстиції України Денисом Малюською, який займає свою посаду з 29 серпня 2019 року.