У Києві відмовилися від будівництва відразу трьох станцій метро.

Про це розповіла прес-служба Генерального плану Києва в Facebook.

За інформацією Генерального плану Києва, метрополітен відмовився від ідеї зведення трьох нових станцій "Биківня" (Броварська), "Старобориспільська"і " лісництво". Прес-служба заявила, що в даних станціях на даний момент немає необхідності, оскільки пасажиропотік буде занадто маленьким.

При цьому, в найближчі 7 років в Києві планують значно розширити інфраструктуру метро. Зокрема, Оболонсько-Теремківську лінію хочуть продовжити до вулиці Дмитра Луценка. Також розпочнеться будівництво нової Подільсько-Вигурівської гілки метро, яка розпочнеться на вулиці Братиславській у Деснянському районі, і закінчиться в районі аеропорту "Жуляни" на Окружній дорозі.

Тим часом київський метрополітен оголосив міжнародні двоетапні торги на поставку 50 нових вагонів метро за кошти ЄБРР. Очікується, що 25 вагонів для київського метро будуть з наскрізними проходами.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Нагадаємо, що Харківська підземка тріщить по швах у пік пандемії, пруть натовпами: "хочуть, щоб метро закрили?".

Як повідомляв портал Знай.иа, кияни масово скаржаться на термінали в метро, які не видають здачу після поповнення електронного квитка.

Також Знай.иа писав, що у харківському метро на станції "Історичний музей" неадекватний чоловік влаштував працівникам підземки веселий день, намагаючись підійти до краю платформи.