Український Герой АТО і всесвітньо відомий оперний співак Василь Сліпак загинув, захищаючи Батьківщину від агресора. Його знайомий і колега, француз Поль Манандіз приїхав до України лише п’ять років тому – і залишився. Про це пише АрміяInform.

Вперше Василь і Поль зустрілися на одній із вечірок в опері Парижа, за декілька місяців до Євромайдану. Зав’язалася дружба, через яку француз зацікавився Україною.

Потім почалася війна на Сході, і Василь раптом «з оперного французького співака перетворився на сильного воїна, справжнього українського козака».

«Гадаю, вже тоді для себе він вирішив, що захищатиме свою Батьківщину до останнього подиху. З розмов з Василем я побачив і зрозумів, що таке український патріотизм», - додає співак.

У Київ француз приїхав заради коханої українки Олени, яка не змогла далі жити в Парижі. В Україні закохані одружилися, а Поль усвідомив, що це – його рідний дім.

Популярні новини зараз

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку

Показати ще

«Пісня «Зацілую», присвячена нашому коханню, одразу стала справжнім хітом в Україні», - додав він.

Крім того, чоловік допомагає українській армії як волонтер.

Фото: АрміяInform.

«Я – патріот. Відчуваю себе українцем. Я є українець із французьким серцем! Коли бачу труднощі, які постають перед моїми побратимами і сестрами, я прагну змінити негатив на позитив. Як кажуть захисники: «Якщо не ми, то хто?». Так думав Василь, і своєю жертвою він показав, що насправді означають слова «Слава Україні!»», - наголошує співак.

Раніше портал Знай.ua писав про те, що у Харкові від коронавірусу помер легендарний і геніальний хірург: "на його рахунку сотні врятованих життів" Медик помер на 66 - му році життя.

Портал Знай.ua писав, що на Тернопільщині вбивця тату-майстра отримав довічне: ні краплі жалю. Суд виніс остаточне рішення, але вбивця може подати апеляцію.

Також портал Знай.ua писав, що в Чернівцях раптово зупинилося серце працівниці наукової бібліотеки ЧНУ імені Юрія Федьковича - жінці було всього 48 років.