Державний «Енергоатом» планує в липні 2021р здійснити першу поставку відпрацьованого ядерного палива (ВЯП) на майданчик Централізованого сховища, яке розташоване в Чорнобильській зоні відчуження.

Про це в інтерв’ю для видання «Бізнес.Цензор», яке було опубліковане 3 березня, заявив т. в. о. президента «Енергоатома» Петро Котін.

«Ми в липні здійснимо поставку на сховище перших контейнерів з відпрацьованим паливом. На станціях ми виконали повний обсяг робіт, необхідний для вивозу відпрацьованого палива. Зі станцій можна брати і везти», - сказав Котін.

Також голова компанії додав, що «Енергоатом» отримав у розпорядження ділянку залізниці довжиною 42 км «Вільча-Янів» на території зони відчуження і планує до кінця травня завершити її реконструкцію за рахунок коштів Фонду поводження з радіоактивними відходами.

«У 2021 році у нас планувалося три рейси на вивезення відпрацьованого палива в Росію. Я вже можу вам сказати, що в січні ми офіційно відмовилися від цього. Тобто, близько $ 200 млн вдасться зберегти вже в цьому році і в подальшому – щорічно», - сказав Котін.

Популярні новини зараз

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Також Котін зазначив, що «Енергоатом» планує у травні отримати ліцензію від Державної інспекції ядерного регулювання на експлуатацію ЦСВЯП.