Алла Мазур, яка понад рік вела боротьбу з онкологічним захворюванням, поділилася чудовою новиною – тепер кожен українець може допомогти іншим одужати. Про це вона написала на власній сторінці у Facebook.

Насамперед, це стосується тих, хто молодше 35 років.

«Якщо вам до 35-ти - просто проведіть паличкою за щокою і відправте цей результат! Якщо більше - можна допомогти грішми. І ми разом – вирвемося із замкненого кола. І кількома простими рухами – зможемо врятувати комусь життя», - написала вона, додавши, що її ця тема дуже зачепила.

«Чи знаєте ви, друзі, що ліки від раку – носить в собі кожен із нас? Те, що може врятувати життя тисячам хворих, насамперед дітлахів, - є просто в нашій крові. Кістковий мозок! От тільки знайти кожному українському хворому того, хто підходив би - велика проблема. Навіть найрідніші не завжди з цього числа. А – знайти донора неродинного - ще донедавна було цілою проблемою! Його шукали за кордоном. Держава тратила шалені гроші. І – нічого не робила, щоб допомагати своїм – тут!», - розповіла Мазур.

Вона додала, що йдеться про створення реєстру потенційних донорів кісткового мозку. Його автор - Роман Куць, самотужки створив те, на що не спромоглася держава.

Популярні новини зараз

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Грошима теж можна допомогти, адже кожен аналіз обходиться реєстру в 35 євро.

«Велика справа, але реєструватись можна і навіть треба і після 35-ти, якщо не буде підходящого донора молодше 35, підійде і той кому за 35-ть. Бо ж у, наприклад, 40-річної людини може бути унікальний коктель генів. Але так, оскільки кістковий мозок у +35 не першочерговий, за свій тест людині потрібно сплатити самій, а це 40 євро (1200)», - додали у коментарях до її повідомлення.

«Давно пора мати свiй банк стовбурових клiтин, враховуючи захворюваність на онкологiю серед різновікового населення, бажаючих допомогти хворiй людинi, я думаю, буде достатньо, бо нашi люди ще не втратили людянiсть та доброту. Та й дешевше коштуватиме лiкування....», - вважають українці.

Нагадаємо, Алла Мазур перемогла рак і звернулась до українців

Як повідомляв портал Знай.ua, Алла Мазур дала пораду батькам

Також Знай.ua писав, як виглядали Алла Мазур, Марічка Падалко та Лідія Таран до популярності