Київський осередок партії "Національний Корпус" влаштував акцію протесту біля входу до Київської міської прокуратури. Активісти розгорнули банер та скандували лозунги.

Головна причина протесту — допит, яким мав сьогодні відбутись у стінах прокуратури. Викликали двох осіб: Валентина Осипова та Олександра Густєлєва.

Що про них відомо?

Валентин Осипов — очільник Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, на посаді з 2019 року. До того був заступником голови "Київавтодору". Осипов, обіймаючи посаду, при цьому є фігурантом судової справи про розкрадання держбюджету, виділеного на ремонт доріг — його підозрюють у незаконному виводі понад 8 млн грн.

Олександр Густєлєв — заступник мера Києва Віталій Кличка. Раніше обіймав посаду очільника "Київавтодору". Підозрюється у причетності до корупційних махінацій, зокрема і тій, по якій проходить Осипов.

"Ми вимагаємо справедливого судочинства для всіх корупціонерів, від малого до великого. І тим паче ми не будемо терпіти того, аби корупціонери обіймали топпосади державної адміністрації. Якби Осипов був чоловіком, то давно сам би пішов з посади, навіть якби за ним не було вини. Але наші чиновники не мають почуття совісті та сорому, тому і тримаються за свої крісла якомога міцніше. Але так вічно тривати не буде, і ми проконтролюємо, аби вони всі опинились у в'язниці", — під час акції протесту заявив речник Нацкорпусу Сергій Хмельницький.

Популярні новини зараз

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Нагадаємо, раніше Національний Корпус провів дві акції протесту під стінами КМДА. Активісти вимагали мера Києва Віталія Кличка перестати покривати своїх друзів, які замішані у корупційних схемах.