За минулі вихідні 27-28 березня на Київщині вигоріло 330 гектарів землі через мешканців, які вирішили палити листя попри чисельні заборони.

Як повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій, в області майже не лишилося "живого" місця, де б не горіла суха рослинність або сміття. Із 169 пожеж випадків загорання трави – 148, і ще 15 – сміття.

Пожежі гасили у Києво-Святошинському, Білоцерківському, Вишгородському, Баришівському, Володарському, Яготинському, Іванківському, Бородянському, Тетіївському, Ставищенському районах та м. Узин на загальній площі 330 га.

"Місцевість після пожежі виглядає так, ніби чужа армія цілеспрямовано нищила її напалмом – до самого горизонту розкинулося смердюче димляче попелище. Під ногами тисячі переплетених чорних трубочок: згорілі стебла очерету спочатку вони ще зберігають свою форму, але варто доторкнутися – розсипаються на попіл…Різкий порив вітру піднімає з поля клуби попелу, і заметіль стає чорною", – йдеться в повідомленні надзвичайників.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що на Прикарпатті відомому журналісту намагалися спалити магазин, чоловік підозрює п'яного чиновника Зеленського

Популярні новини зараз

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Показати ще

Також портал «Знай.uа» писав, що на Львівщині старшокласник з психічними розладами підпалив школу-інтернат

Також портал «Знай.uа» писав, що на Тернопільщині пенсіонерка-героїня витягла трьох дітей з палаючого будинку: "Мені підказало серце"