"Міжнародний Ліцей ім. Сальвадора Далі — сімейний заклад, який росте разом з дитиною: ваш малюк поступово переходить від дошкільного навчання до молодшої школи, потім до ліцею і далі, зростаючи, переходить до профільної освіти за обраним спрямуванням. ДАЛІ з вами від дошкільника до магістра. Система навчання надзвичайно різноманітна та відбувається засобами мистецьких інновацій", – головна теза у навчанні сучасного та новітнього закладу.

Уявіть собі навчання нашої мрії, зорієнтоване на мови, математику, інженерію, комп’ютерну графіку, мистецтво! Альтернативний освітній простір для реалізації усіх творчих задумів та проектів. Місце, де розвиток та навчання не обмежується лише сухими шкільними предметами, після відвідування яких вже не залишається сил та часу на творчі пошуки.

Ми знайшли такий заклад і маємо щастя поділитися досвідом.

Міжнародний Ліцей ім. Сальвадора Далі

"Викладачі Міжнародного Ліцею ім. Сальвадора Далі знають як розкрити творчий потенціал вашої дитини через комплексний та сучасний підхід до освіти, де діти опановують знання та практичні навички у комфортному для себе темпі. Школі передує садочок — підготовчий рівень. Діти 4-7-ми років заглиблюються у навчання легко, через творчість та прикладну діяльність, вони опановують математику та мови, комп’ютерну грамотність та технології", – розповідає доцент кафедри дизайну, директор Міжнародного Ліцею ім. Сальвадора Далі Лариса Чабак.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Поряд з важливими для подальшого розвитку навичками, в дитини формуються впевненість у власних силах, переконання що її ідеї важливі та цінні для оточуючих. Поєднання потужної навчальною структури з чутливим ставленням до дітей, до їх креативу та бажань готує малюків до школи без зайвого стресу та перенавантаження.

Тактильні та просторові знання діти отримують через екологічну программу, що пройшла сертифікацію ЮНЕСКО. Екологічна програма ЮНЕСКО по збереженню довкілля, спостереження за розвитком навколишнього світу відбувається у еко-лабораторіях:

  • ЕКО-лабораторія вирощування та спостереження за рослинами «ЕКО-ГРІНХАУЗ»;
  • лабораторія ЕКО-КУХНЯ (вирощування, приготування та споживання корисної їжі);
  • ЕКО-лабораторія «РЕСАЙКЛІНГ» (програма навчить малюків розуміти маркування на пакуванні, сортувати та утилізувати відходи споживання людини);
  • ЕКО-ферма (маленький контактний зоопарк).

Оксана Фурса, ректор Арт Академії Сучасного мистецтва ім. Сальвадора Далі

Мистецтво для малечі — найперший шлях до пізнання свого внутрішнього світу. Фантазувати значно цікавіше, відчуваючи як у руках оживає глина, перетворюючись на казкових створінь, а казкарство розкриває безмежний простір для уяви та розповідей.

Навчальні програми не відірвані одна від одної та з легкістю інтегруються між собою. Тому в дітей виникають асоціації та розуміння, як тісно творчість переплітається з життям. Міжнародний Ліцей ім. Сальвадора Далі — це заклад, де діти дійсно отримують задоволення від навчання та з нетерпінням чекають понеділка, щоб знову піти до ліцею.

Міжнародний Ліцей ім. Сальвадора Далі

Пріоритетним напрямком, поряд з навчанням та розвитком, є оздоровча програма для учнів. Особливої уваги заслуговують: сенсорно-сольова кімната з піщано-гальковою підлогою, що вирішує проблеми профілактики плоскостопу та релаксо-терапія.

Кісневі пінки в поєднанні з сенсорно-сольовою кімнатою виконують профілактику хвороб дихальних шляхів. А для правильного розвитку рухового апарату та гнучкості Міжнародний Ліцей ім. Сальвадора Далі проводить бейбі-йогу та пілатес двічі на тиждень.

Міжнародний Ліцей ім. Сальвадора Далі

Початкова шкільна підготовка для 1-4-х класів здійснюється за програмами НУШ (Нової Української Школи), а також европейської білінгвальної системи, але не обмежується цим. Розширене комплексне навчання відбувається за кількома спрямуваннями, а саме:

  • мовним (англійська, французька, китайська), а викладачі — запрошені нейтів-спікери;
  • математично-інженерним (робототохніка, лего-конструювання, шахи, механіка, основи STEM-програмування);
  • комп’ютерно-анімаційним;
  • мистецьким (образотворче, музичне, театральне, прикладне).

Середня школа дозволяє спробувати ліцеїстам різні професії, відчути себе в ролі розробника комп’ютерних ігор, дизайнера, кодера, мультиплікатора, інженера, архітектора, конструктора, стиліста-модельєра — та зрозуміти, до чого більше лежить душа.

Міжнародний Ліцей ім. Сальвадора Далі

Для ліцеїстів 5-9-х класів, окрім ґрунтовної шкільної програми, відкривається великий вибір майстерень та наукових лабораторій за їх смаком:

  • лабораторія інноваційних комп’ютерних технологій (3Д, ві-ар, кодінг);
  • лабораторія дизайну (2Д та 3Д графіка, анімація, дизайн середовища, промисловий дизайн, дизайн одягу);
  • діджитал живопис та рисунок (розробка кейсів, імітаційна професійна діяльність);
  • образотворча майстерня (пленери, академичний рисунок, живопис, композиція, декоративно-прикладне мистецтво);
  • естампна майстерня (лінографюра, офорт, художня графіка);
  • майстерня з різьблення (карвінг, різьблення по дереву);
  • майстерня креативу (міксед медіа, стрітарт, інсталяції);
  • вітражна майстерня (лемповорк, вітраж, мозаїка);
  • скульптурна майстерня (гончарство, скульптура, барельєф);
  • театральна майстерня (режисура, сценічне мовлення, театральна постановка, стенд-ап);
  • власна відео-студія (відеоблогінг, репортажі, інтерв’ю);
  • музична студія (співи, вокал, гра на музичних інструментах);
  • танцювальна студія (хореографія, танці);
  • клуб фізичного розвитку (йога, пілатес, аеробіка, гімнастика).

Міжнародному Ліцеї ім. Сальвадора Далі надають перевагу інноваціям в освіті та технологічній сфері. Тому залучають ліцеїстів до осовоєння знань про краудфандингові платформи, розробки власного криптоарту, створення застосунків, комп’ютерних та мобільних ігор. Концепції втілюються у життя через співпрацю ліцею із роботодавцями, видавництвами, блокчейн-платформами, дизайн-бюро та виробництвами. Ще навчаючись, ліцеїсти мають змогу реалізувати і продавати свої роботи або ідеї (концепти), і разом з оцінками отримувати матеріальний стимул за курсові та самостійні роботи", – розповідає доктор наук, професор, ректор Арт Академії Сучасного мистецтва ім. Сальвадора Далі Оксана Фурса.

Міжнародний Ліцей ім. Сальвадора Далі

Шкільне життя не обмежуються стінами закладу — учні та ліцеїсти, об’єднані в студентську лігу Міжнародного Ліцея ім. Сальвадора Далі, організовують та проводять фестивалі, покази, виставки та екскурсії, багато подорожують і не тільки Україною. Приймають участь у міжнародних програмах, конкурсах та грантах, виборюють переможні місця.

Міжнародний Ліцей ім. Сальвадора Далі є членом МАН України та експерементальним майданчиком академії педагогічних наук України з 1998 року. Діти активно приймають участь в усіх наукових розробках та платформах, випускають власний науковий журнал (акредитований МОН) та носять гордий статус юних науковців-розробників.

учениця Міжнародного Ліцею ім. Сальвадора Далі

Міжнародний Ліцей ім. Сальвадора Далі — це заклад вибухового поєднання інновацій та мистецтва у всіх його проявах, математики та винаходів, комп’ютерних технологій та інженерії, іноземних мов та гри, театру та телебачення!