В українській столиці напередодні Міжнародного дня донора крові "Всеукраїнська асоціація донорів крові" нагородила заслужених, почесних, регулярних донорів, а також донорів-послів за версією"ДонорUA".

Серед тих, хто отримав почесну нагороду - офіцер відділення оперативних чергових Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки капітан Максим Кир'яков.

Про це стало відомо завдяки повідомленню військового кореспондента Наталії Задверняк для порталу АрміяInform.

Історія Максима Кір'якова, фото: armyinform

Офіцер-донор зі стажем. Здає кров вже більше 10 років. На його рахунку 115 донацій.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем

Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження

Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр

Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень

Показати ще

"Вперше я здавав кров в пологовому будинку, де народжувала моя дружина, це була стандартна процедура. З часом я став більше дізнаватися про донорство і зрозумів: така проста для мене процедура може врятувати не одне життя. Крім того, це абсолютно безпечно, на станції крові не можна заразитися якимось вірусом, хворобою, адже все дуже стерильно, безпечно і безболісно", -говорить Максим.

Історія Максима Кір'якова, фото: armyinform

Чоловік розповідає, що хоча він намагається максимально поширювати інформацію про донорство, але, на жаль, бажаючих брати участь у добрій справі не так багато.

"Насправді у кого є протипоказання по здоров'ю, кому важко відпроситися з роботи, адже процедуру проводять тільки в робочі дні тощо. Як на мене, то в основному люди просто не розуміють, як багато людей потребують допомоги: щохвилини кому потрібно переливання крові, якої не вистачає. А тільки одна донація крові може врятувати три життя! Тому дуже важливо, щоб люди з різними групами крові поповнювали запаси українських банків крові", - говорить почесний донор.

Історія Максима Кір'якова, фото: armyinform

Крім того, військовий впевнений, що донорство покращує стан здоров'я, якщо підходити до нього розумно. Доказом тому є його " срібло "у забігу для ветеранів АТО/ООС"Ветеранська десятка".

"Так сталося, що після церемонії нагородження в Києві я повернувся в Одесу в день напівмарафону. Часу вистачило тільки закинути додому речі і переодягнутися в спортивну форму. На хороший результат навіть не очікував. До того ж я не професіонал, а любитель. Це мій 2-й в житті забіг. Тому коли фінішував у своїй дистанції на 10 кілометрів другим - просто не повірив", - ділиться враженнями Максим Кир'яков.

Після таких насичених вихідних офіцер знову в строю.

Раніше повідомляли, воїн ЗСУ докопався до правди до 8-ї річниці трагедії Іл-76 під Луганськом.

Як повідомляв Знай.uа, рідка каша, а зверху плаває шматок помідоріни: показали реальне меню у військових їдальнях.

Знай.uа писав, "Разом - ми сила!": українцям розповіли історію "залізної" танкістки-красуні ЗСУ, яка охороняє країну від ворога.