Жителів української столиці вже не на жарт злять вічно злопахучі місця в зонах для відпочинку. Киян буквально дратують стихійні місця, де недобросовісні громадяни справляють нужду. Запахи від цих місць розносяться на цілі вулиці, особливо в літню спеку.

Жителі столиці пропонують вирішити цю проблему установкою у всіх парках туалетів. Автором петиції виступив киянин Дмитро Райков.

Про це стало відомо завдяки новій публікації на офіційному порталі Київської міської ради в розділі для петицій.

Парк, скріншот: YouTube

"Залежно від території об'єкта встановити від 1 до 10 біотуалетів, з подальшою експлуатацією в залежності від ступеня наповнюваності, з проведенням очищення від одного разу на добу. Туалети повинні бути безкоштовними.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Незначну частину туалетів можна зробити платними, VIP-категорії (такими, обладнані раковинами, прикрашені туалетним папером і одноразовими рушниками).

Тим самим звести нанівець стихійне, хаотичне внесення антропогенних біодобрив під кущі, дерева і прилеглі будинки, і здолати сморід, який підступно і невблаганно супроводжує відвідувачів зелених зон міста і жителів навколишніх будинків, а іноді і цілих кварталів!", - пише Дмитро Райков.

Петиція Дмитра Райкова, скріншот: kyivcity.gov.ua

Раніше повідомляли, українці запропонували дати російській мові і мовам меншин другий шанс: "У випадку необхідності...".

Як повідомляв Знай.uа, киянин освіжився у міському фонтані: "Репетиція до Дня ВДВ".

Знай.uа писав, величезний стафф накинувся на таксу в Києві: нацгвардієць рознімав псів ножем.