Тренерка "Зважених та щасливих", а також колишня дружина відомого українського боксера В'ячеслава Узєлкова, Марина Боржемська регулярно ділиться корисними порадами щодо харчування та підтримання ідеальної форми.
Цього разу у новому пості на своїй сторінці в соцмережі Інстаграм, де за її життям стежать 594 тисячі читачів, Марина Боржемська розповіла про користь та недоліки суперфудів.
"Суперфуд ❤️ Дуже часто останнім часом ви можете чути таке слово як "суперфуд". Не всі розуміють, що це насправді означає, І які продукти можна вважати суперфудом. ❗️ Суперфуди - це натуральні продукти з підвищеним вмістом корисних речовин. Термін з'явився понад 100 років тому, але справжню популярність вони придбали тільки зараз.", - пояснила вона.
Як пояснила Марина Боржемська, суперфуди стали популярні завдяки моді на здоровий спосіб життя, веганство і сироїдіння. Проте, не обійшлося й без величезного впливу зірок Голлівуду.
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
"У нас також є Суперфуди. Просто ми не звикли ці продукти так називати. У світі зафіксовані тисячі випадків отруєння суперфудами. Вся справа у високій концентрації активних речовин. У малих дозах вони корисні, а у великих можуть обернутися проблемами. Обережно.", - застерегла тренерка.
Топ суперфудів серед ягід і фруктів:
1. Годжі - потужний антиоксидант і джерело вітаміну С.
2. Асаї - чемпіон за вмістом антиоксидантів, які нейтралізують вільні радикали, захищають від старіння, знижують негативний вплив УФ-променів.
3. Біла шовковиця. Насправді чорна нічим не гірша. Її можна купити в сушеному вигляді й вживати для підняття імунітету.
4. Шипшина - чемпіон за вмістом вітаміну С. Корисно пити в сезон застуд і вірусних захворювань. Шипшина заспокоює нерви й корисна для нирок.
Топ серед овочів:
- Брокколі;
- Шпинат;
- Листова капуста.
Топ серед злакових:
1. Насіння Чіа - містять протеїн і омега-3.
2. Кіноа - джерело рослинного білка і корисний суперфуд для веганів. Містить мало жирів і багато мінералів.
3. Насіння льону - сприяють підвищенню настрою і життєвого тонусу. Багаті харчовими волокнами й працюють як скраб для шлунково-кишкового тракту.
Топ серед олій:
- Кокосова;
- Олія чорного кунжуту;
- Олія чорного кмину;
- Оливкова;
- Лляна.
Нагадаємо, Марина Боржемська у купальнику показала, що втратив Узєлков: "Вже зачекалася". Марина Боржемська показалася у купальнику
Як повідомляв портал "Знай.ua", Марина Боржемська закохала в себе українців, поки Узєлков розважається з новою дівчиною. Марина Боржемська вразила красою
Також "Знай.ua" писав, Марина Боржемська назвала продукти, які знищують наш мозок: їх їсть майже кожен. Тренерка Марина Боржемська назвала небезпечні продукти