Олексій Гриценко, син колишнього скандального міністра оборони України, зробив два пости на Фейсбуці. В них він натякнув, що нібито мешкає у неправовій державі, пише AP News.

Спочатку Гриценко, який називає себе "радником мера Києва Віталія Кличка з екології", порівняв буревій, який пошкодив паркан навколо озера Вирлиця, із результатами майбутнього голосування депутатів Київради. Це стосується реконструкції та благоустрою території навколо захаращеної сміттям Вирлиці.

Очевидно, що пан Гриценко забув, що у правовій державі питання вирішуються за законом, а не галасом у соцмережах. Але Олексій Гриценко почав особисто погрожувати депутатам Київської міської ради, розмістивши скріншоти із персональним голосуванням, підписавши їх: "Обіцяю всім, хто не проголосує, таргетовану рекламу на ваші округи з поясненням, що саме ви дозволяєте зробити".

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

За оцінками юристів, такий допис Олексія Гриценка можна розцінити як погрози та інформаційний тероризм, і такі дії можуть підпадати під певні статті Кримінального кодексу. Стало відомо, що деякі депутати Київради вже подали відповідні звернення до правоохоронних органів, зокрема, до ДБР. Журналісти будуть слідкувати за реакцією поліції та інших правоохоронних органів на висловлювання Гриценка. А у киян виникають кілька питань: "Чи знає мер Віталій Кличко про те, що у нього є такий "екологічний радник" як Олексій Гриценко, та чи не є він "смотрящим" від певних сил у питанні спротиву благоустрою території біля озера Вирлиця?"