Як відомо, природні охолоджувачі-це озера, саме там і ховаються у вільний час українці. Однак, не скрізь безпечно і дозволено проводити час. В якому стані вони знаходяться.

Про це стало відомо завдяки сюжету у Фактах на телеканалі ICTV. Там про все детально розповіли.

У Києві всього 24 маленьких і великих озера, але, Тельбін і міністерське одні з найпопулярніших. Саме там люблять відпочивати кияни у вільний час.

Озеро, фото: Знай.ua

Ось, наприклад, озеро Тельбін все усипане ліліями. Вони різних кольорів, і радують око відпочиваючих українців. Все це посадили самі кияни, і вже не перший рік за ними доглядають. Для них важливо, щоб озеро виглядало гідно.

Популярні новини зараз

Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію

Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок

Кого не мобілізують до армії: перелік професій

Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти

Показати ще

Почалося це з експерименту. Мешканка Березняків Наталія розповідає: "перші два роки психологічно були важко. Дуже. Коли приходиш, а у тебе всі кущі зняті, або ти тільки цей кущ...тільки перша квітка з'явився, а хтось проїжджає на катамарані і опа".

Озеро, фото: Знай.ua

Цвітуть дані квіти з травня по вересень - практично весь сезон, поки не почнуться заморозки.

Така краса не скрізь у Києві, і озеро міністерське це доводить. Знаходиться воно недалеко від Оболоні. Там немає не те що лілій, але навіть смітника. Люди кидають все сміття під землю, що, звичайно ж, обростає до неймовірних масштабів. Тільки виходиш з води, а там звалище під ногами.

Озеро є одним з найпопулярніших в Києві, і славить чистою і теплою водою, чого не скажеш про територію поруч. Приїжджають сюди навіть іноземці, які абсолютно не здивовані сміттю.

Вони кажуть, що зробили висновки про всіх українців, мовляв, вони завжди і скрізь за собою залишають сміття.

Подібна ситуація практично на кожному озері в столиці, а також сюди відносять і річки. Експерти кажуть, що якщо так буде відбуватися і далі, то всі водойми стануть схожі на звалище, і звинувачувати в цьому потрібно тільки самих себе.

Нагадаємо, раніше Політика управління відходами в Києві загрожує екологічною катастрофою. Понад 13 мільйонів тонн отруйних відходів накопичилося навколо Києва на сміттєвих полігонах, що давно перевантажені і не відповідають нормам безпеки.

Як повідомляє портал Знай.uа Україна потопає у смітті, за " чистоту "доведеться заплатити:"у нас немає вибору".Політичний діяч Єгор Фірсов опублікував новий пост, де розповів про важливість сміттєпереробних заводів в Україні.

Також Знай.uа писав, що Українці вимагають побудувати завод з переробки сміття, Екологія під загрозою