У Києві анонсували платні парковки у дворах житлових будинків.

Про це стало відомо з програми Підсумки.LIVE.

Тепер поставити своє авто у власному дворі буде платним. Вартість буде 25-35 грн/год. з усіх, чиї машини будуть припарковані з 8 ранку до 10 вечора. Якщо залишати машину кожен будній день, то вийде близько 1500 гривень на місяць.

скріншот з відео

Кияни обурені, тому що вони і так оплачують обслуговування прибудинкових територій і комунальні послуги, а тепер доведеться платити і за парковку. Однак є й ті, хто позитивно поставився до такого рішення.

Популярні новини зараз

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Деякі жителі столиці думають, що люди в разі введення платного паркування будуть ставити автомобілі вдень на безкоштовні місця, а ввечері, коли будуть починатися безкоштовні години, - переставляти на парковки.

Парковка, скріншот із відео

Градоначальник Києва Віталій Кличко вважає, що це абсолютно нормальна практика.

"Якщо ви купуєте машину, ви повинні розуміти, тим більше якщо живете в мегаполісі, потрібно буде не тільки страхувати, заправляти машину і платити за техобслуговування. Вам потрібно буде платити за паркування, тому що простір обмежений. Зараз ми також будуємо інтенсивно паркінги", - лбъяснил мер.

При цьому, в Київпарктранссервісі заявили, що незабаром столиця повинна перейти до резидентських парковок. А це означає, що власники квартир і офіційні орендарі житла матимуть можливість безкоштовно паркуватися на своїй прибудинковій території, або матимуть хорошу знижку. Також можуть бути створені Паркувальні абонементи.

Після в Київпарктранссервісі спростували інформацію про те, що в Києві з'являться платні парковки у дворах.

Про це в ефірі Громадського радіо заявив Євген Псел, заступник директора КП "Київтранспарксервіс".

Так, якщо в столиці і з'являться платні парковки в житлових дворах, то це буде тільки на комунальній землі.⠀

"Київтранспарксервіс" підзвітний і підконтрольний Департаменту транспорту та інфраструктури КМДА. Поки ніякої інформації про облаштування парковок у дворах ми не отримували. Жодних платних парковок на прибудинкових територіях підприємство не облаштовує"— - заявив Євген Псел.

Нагадаємо, раніше У київських маршрутках встановлять кондиціонери і заборонять шансон: коли почнуть діяти нові правила

Як повідомляє портал «Знай.иа» В Україну повертається спека до +34: кінець липня буде гарячим, дощі не допоможуть

Також «Знай.иа " писав, що Не подужали 1.5 кілометра: будівництво ключової дороги в Києві затягнулося, місто застиг у заторах