12-річна дівчинка Вероніка живе зі спиною Біфіда або розщепленням хребта - пороком розвитку, при якому нервова трубка закривається в повному обсязі в ще не до кінця сформованому спинному мозку.

Вероніці у ранньому дитинстві зробили операцію й прибрали міхур, який був на спині. Проте, попри всі зусилля, ходити дівчинка не може. Максимум, що вдається Вероніці - це повзати. Та наперекір усьому дівчинка захоплюється танцями й виглядає так, наче ніколи не опускає руки.

Мама дівчинки розповіла, що її вагітність проходила дуже добре, але лікарі на УЗД бачили хлопчика, неправильно трактуючи наявність грижі. Пізніше виявили патологію - спинномозкову грижу великих розмірів.

Вероніка з мамою, кадр з відео

Під час пологів грижа тріснула і дівчинці довелося провести екстрену операцію. Через свій стан Вероніка потерпає й від інших проблем, зокрема з сечовидільною системою та як наслідок цього - запаленням нирок та високою температурою.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Крім того, з 8-річного віку у Вероніки погіршився зір і дівчинка змушена носити лінзи. За весь час вона перенесла 7 операцій, зокрема на нирки. Дівчинці також встановлювали пластини на тазостегновий суглоб.

Дівчинка намагається повністю себе обслуговувати, на скільки це можливо. Як зауважила її мама, вона завжди допомагає і підстраховує, але хоче, щоб донька навчила все робити сама і не була залежною ні від кого. Вероніка, яка регулярно займається танцями, вважає, що її діагноз "далеко не вирок" і потрібно намагатися йти далі.

Нагадаємо, у МОЗ назвали умови, за яких школярів відправлять на дистанційне навчання. Віктор Ляшко назвав умову, за якої дітей не розпускатимуть по домівках

Як повідомляв портал "Знай.ua", середня зарплата українців перевищила 500 доларів: у яких областях платять від 20 тис. грн. Середня зарплата в Україні зросла до рекордного максимуму

Також "Знай.ua" писав, українцям прогнозують проблемний опалювальний сезон: отримаємо "листи щастя" на пів зарплати. Прогнозують, що взимку українці отримуватимуть "листи щастя" за опалення на півзарплати