Звільнення з роботи зазвичай проходить доволі важко, особливо, якщо ще доводиться "вибивати" розрахунок та вихідну допомогу. Так сталося з українкою Оленою.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці "Координаційного центру з надання правової допомоги".

Жінка розповіла, що у 2014 році влаштувалася працювати бухгалтером-економістом у Подільське управління капітального будівництва Міністерства оборони України. Вона була переконана, що працюючи на підприємстві, яке фінансується з державного бюджету, матиме переваги - офіційне працевлаштування та повний соціальний пакет.

Зарплата в Україні, кадр з відео

У 2017 році на підприємстві почалися масові звільнення. Пані Олену, яка працювала тут лише 3 роки, не оминуло скорочення. Думки про безробіття відігнало те, що підприємство мало здійснити розрахунок при звільненні – трохи більше 10 тисяч гривень. Жінка написала заяву із проханням виплатити вихідну допомогу при звільненні, але гроші так і не надійшли.
Однак біда не прийшла одна до Олени. Згодом жінка потрапила до лікарні з інсультом. Вона не малі ні грошей, ні можливості найближчим часом повернутися на роботу. Вже у 2020 році жінка знову спробувала добитися правди: вона ще раз звернулася до підприємства із заявою про виплату заборгованих грошей.

"Тоді пані Олена вирішила з допомогою фахівців системи безоплатної правової допомогли захистити свої законні права й повернути заборогвані кошти. Вона звернулася до Вінницький місцевий центр з надання БВПД. Адвокат Олександр Івасик, який співпрацює з системою БПД, отримав доручення для захисту інтересів пані Олени в суді. І рівно через рік плідної роботи захисника, у липні 2021 року, клієнтка отримала довгоочікуване рішення суду", - сказано у повідомленні.

зарплата, скріншот з відео

Таким чином подільське управління капітального будівництва міністерства оборони України має сплатити на користь пані Олени:
10 тисяч 580 гривень – вихідна допомога при звільненні;
230 тисяч 600 гривень – середній заробіток за весь період затримки розрахунку з 2017 року по 2021, оскільки роботодавець здійснив триваюче правопорушення;
5 тисяч 000 гривень – моральна шкода.

Нагадаємо, у МОЗ назвали умови, за яких школярів відправлять на дистанційне навчання. Віктор Ляшко назвав умову, за якої дітей не розпускатимуть по домівках

Як повідомляв портал "Знай.uа", середня зарплата українців перевищила 500 доларів: у яких областях платять від 20 тис. грн. Середня зарплата в Україні зросла до рекордного максимуму

Популярні новини зараз

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще