Сталося це посеред білого дня біля ринку

Поки весь Київ гуде з приводу скандального дрифту на пішохідній зоні Софійської площі за участі співачки Alyona Alyona, в столиці стався ще один резонансний випадок. У мережі з'явилося відео, як столичні патрульні б'ють хлопця, який просто почав знімати їх на камеру. На його тілі виявлено чисельні ушкодження, попри те, що він навіть не чинив опору. Під час нападу постраждала і мати чоловіка, а тепер на хлопця ще й відкрито справу.

Скріншот з відео

Скрутили руки і били ногами

Сталося це серед білого дня на Виноградарі, в Подільському районі Києва – коли родина з двох братів і мами похилого віку йшли біля місцевого ринку.

"Я побачив, як поліцейська машина із номером 7612 різко розвернулася і попрямувала до нас. Патрульні і, навіть не представившись, приказали стояти, назвати імена-прізвища, щоб пробити по базі. Я почав їх знімати на телефон – тоді один з них став ще агресивнішим і на запитання мого брата, чому вони навіть не представились, сказав "Тебе зараз привезу в райвідділ, поламаю тобі там руки і ноги"", - розповідає постраждалий Андрій.

Після нетривалої словесної перепалки почалися більш жорсткі дії.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Показати ще

Скріншот з відео

"Мене почали заламувати. Крутили руки, збили з ніг, били ногами по голові і спині", - зазначає постраждалий.

На опублікованому відео чутно, що мирний громадянин повідомляє, що не чинить опір, тоді як поліцейський бере його за ногу і тягне.

Згодом же поліцейські жбурнули і матір чоловіка – жінці теж були нанесені тілесні ушкодження.

Постраждала мама українця, фото очевидців

"Маму збили з ніг – у неї коліно пошкоджене, рука синя…", - каже постраждалий чоловік.

Постраждала мама українця, фото очевидців

Райвідділ, хамство і відкриття справи

Втім, на цьому жах не закінчився. Як стверджує постраждалий, на нього наділи наручники і відвезли до райвідділу.

"В райвідділі я питаю: "Зараз що ви будете мені робити? Що будете кліпати, якщо я нічого не робив?" А він мені каже: "Дрібне хуліганство". Тепер має бути суд – ніби я ще в чомусь винен", - підкреслює Андрій.

Поліція, фото: Нацполіція

Але ж миритися з цим відвертим нахабством чоловік не збирається.

"Я поїхав до Київського міського клінічного бюро судово-медичної експертизи і зняв побої. У висновку зазначені усі ушкодження, нанесені поліцейськими. Ми вимагатимемо розгляду цих аморальних дій, внутрішнього розслідування – це не можна так взяти і "списати"", - наголошує постраждалий.

Ушкодження - фото постраждалого

Ушкодження - фото постраждалого

Фото постраждалого

Ми, в свою чергу, з метою з'ясування обставин і правомірності дій патрульних, направимо запит до Нацполіції та Управління патрульної поліції у м. Києві.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що Київ готують до Дня незалежності: днями перекриють десятки вулиць, а Дніпром "ганятимуть" військові катери.

Раніше Знай.ua повідомляв, що шахраї вигадали нову схему "разводу" водіїв: у формі СБУ імітують ДТП і вимагають до 100 тисяч.