Кияни вже кілька днів поспіль спостерігають за цвітінням Дніпра. Вода вже забарвилася у зелений колір, а річка стала більш схожою на болото. Через таке рясне цвітіння страждає риба.

Про це повідомляють "Новини Країни+ ".
Так, стало відомо, що останні кілька днів вода в Дніпрі стала значно зеленішою. Експерти повідомляють, що з настанням холодів цвітіння спаде, але з часом купатися там буде неможливо.

Фото: "Новини Країни+ "

Варто зазначити, що ситуація з цвітінням Дніпра погіршується з кожним роком. Це пов'язано з великою кількістю фосфатів у воді, а вони своєю чергою провокують рясне цвітіння синьо-зелених водоростей. В результаті у воді не вистачає кисню, поширюються інфекції і гине риба.

Фото: "Новини Країни+ "

Зараз вода у Дніпрі забарвилася в яскраво зелений колір, тому місцевих жителів просять утриматися від купання у річці.

Нагадавши, що Франківське озеро перетворилося на кладовище - страшно підійти: плаває черевом догори. Комунальники змушені виловлювати мертву рибу

Як повідомляв портал Знай.uа , цвіте і стогне Дніпро широкий, або як через простих українців масово гине риба. Громадян закликали не шкодити ні собі, ні природі

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Також портал Знай.uа писав, що городяни перетворилися на" зомбі " через супермаркет під вікнами - пиячать і кричать пісні до ранку.